Make-up: Tip Thursday?


Izvor.

Pozdrav svima!

Od svoje srednje škole pratim različite youtubere u beauty zajednici  i  mnogi među njima obavljaju sjajan posao, međutim, kada bih morala izdvojiti par najdražih,  Tati s kanala GlamLifeGuru bi bila među njima. 

Tati, se na svom kanalu bavi pretežito make up-om, recenziranjem proizvoda dekorative i preparative. Od drogerijskih do high-end brendova.  Ono što se meni kod nje najviše sviđa je Tip Tuesday  serija videa koju je nedavno opet pustila u pogon nakon krače stanke. A danas vam pišem upravo o savjetu koji sam naučila s njenog kanala i koji je doslovno ušao u moju svakodnevnu rutinu. Neka vas ne zbuni naslov, objavljujem post četvrtkom pa nije imalo smisla pisati Tuesday :P
O čemu se radi, pogledajte u nastavku.

Ulje u puderu? Ako ste suhe kože to bi vas na prvu moglo privući a ako ste masnokožac kao ja, vjerojatno vam se diže kosa na glavi od pomisli. I ja sam na prvu tako reagirala, međutim  uvjerila sam se da griješim.   Tati je ovaj video izbacila prije nešto više od tjedan dana i od tada sam počela prakticirati ovaj trik. 

Trik je u tome da pri aplikaciji pudera kada ga izlijete na stražnji dio ruke, nanesete kapljicu ulja do dvije. I lagano kružnim pokretima pomiješate potom nanesete puder kako to i inače radite.







Primijetila sam da se puder puno lakše nanosi, bolje prianja i ostavlja mi bolji efekt od nekih primera.  


Tati savjetuje da ukoliko vam ostane sjajnija T-zona da možete blotati s maramicom, znači lagano prisloniti da papir upije i neće biti nikakvih problema s pretjeranim mašćenjem kože.
Kod mene ni to nije bilo potrebno. Na početku bih izgledala masnije nego inače međutim koža bi jednostavno sve upila, a ostatak je matirao fiksirajući puder u prahu.  Za ovu svrhu, koristila sam Alverde ulje o kojem imam same riječi hvale a možete ih pročitati (ovdje). I u kombinaciji sa različitim puderima koje posjedujem. 


Prije nanošenja.

Odmah nakon nanošenja.

Nakon što je koža upila i s malo fiksirajućeg pudera na T-zoni.

Prvi je bio Revlon Colorstay, u početku me bilo strah da će ulje smanjiti prekrivnu moć i učiniti puder nešto manje dugotrajnim međutim tu problema nije bilo. Prekrivna moć je bila ista ako ne i bolja jer se sve lijepo stapalo s kožom . Čak se nisu više ni pojavljivali suši dijelovi oko usana i brade koje je ovaj puder znao nekada naglasiti.  


Ulje sam koristila i s Maybeline Affinitone I Affinimat puderima te s Wet'n'Wild Coverall puderom i svi su jednako dobro reagirali. 

Tati u videu spominje da postoji mogućnost da vam ovo umanji nastanak masnog filma na licu i sjaja jer je ulje samo po sebi vlaži kožu i ne potiče na stvaranje novog sebuma. Što na kraju i ima smisla te nisam imala problema s pretjeranim mašćenjem t-zone.

Sve u svemu ovo je odličan savjet koji mi je ušao u dnevnu rutinu stoga sam osjećala potrebu podijeliti ga s vama. 

Što kažete? Da li ste ikada probale nešto slično? Koristite li ovakvu metodu aplikacije pudera? I da li ćete probati? 


Za kraj vam savjetujem i da bacite oko na video i na njen kanal  Žena je mrak!

Do idućeg puta, lijep pozdrav!

Xoxo

Vaša, Iv. 

Primjedbe

  1. Ovo mi ne bi nikad palo na pamet, dosta sam inače bježala od ulja jer sam se bojala da će me još više umastiti ali evo u zadnje vrijeme se polako sprijateljevamo :) Hvala što si ovo podijelila s nama, isprobat ću pa javiti dojmove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično :) Svakako javi baš me zanima hoće funkcionirati i kod tebe :) :*

      Izbriši
  2. Ja također obožavam Tati, i rijetko koji video propustim! :) gledala sam ovaj, ali sam naravno odustala, jer smatram da bi mi podloga na kraju dana izgledala kaotično. Međutim, kad malo bolje razmislim, možda bi bio dobro s Affinimat-om pošto on strašno isušuje kožu zbog alkohola u sastavu. Baš ću isprobati! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D probaj probaj. Da affinimat i meni nekada zna biti isušjuć ovo mu je dosta pomoglo.

      Izbriši
  3. Potpisujem za ovaj trik! Osobno preferiram pudere koji su "masniji", odnosno imaju kakva plemenita ulja u sastavu. U ovoj eri kad je mat efekt postao toliko popularan zaboravlja se kako pojedini sastojci tih pudera isušuju i u konačnici mogu dovesti do još više problema. Uvijek sam za klasičan finish sa laganim matiranjem pomoću praškastih proizvoda i to samo gdje je stvarno potrebno. Odličan post koji može koristiti mnogima!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU