Sve što trebaš znati o: MENSTRUALNOJ ČAŠICI!

Odabir odgovarajuće higijenske potrepštine za "one dane u mjesecu" je bitna tema u životu svake žene. Neke se savršeno pronalaze u ulošcima, neke u tamponima... No što kada niti jedan od dosadašnjih tradicionalnih načina nije zadovoljio sve potrebe? 


 


Danas vam donosim kompletan vodič korisnih izvora za informacije o  MESTRUALNOJ ČAŠICI. Što je dobro, a što loše? Kao i sve detalje koje biste trebale znati prije nego li se upustite u isprobavanje! 


Odabir odgovarajuće menstrualne čašice 

Odabir odgovarajuće menstrualne čašice je prvi i najveći izazov s kojim se možete susresti jednom kad ste već odlučile probati ovaj "alat". Na tržištu postoje brojne varijante (cijenovno skuplje ali i pristupačnije). Kod odabira veličine, bitno je zapravo se generalno informirati kod svakog brenda pojedinačno... te imati na umu svoju uobičajenu količinu krvarenja kao i jeste li rodilja ili nerodilja. 
 

 

Stavljanje? 

OK došli ste do toga da imate svoju prvu čašicu no sve što si pokušala s njom nije uspješno? Ispod je galerija korisnih fotki i videa koji ti mogu pomoći upoznati svoje tijelo, ali i pronaći odgovarajući način presavijanja. Kod mene je ovaj period trajao dosta dugo, no jednom kada sve klikne, stavljanje će oduzimati svega  30 sec. 





Higijena i zdravlje? 


Najveći strah koji generalno žene imaju jest pitanje jesu li menstrualne čašice higijenske, i koji su rizici po zdravlje. Važno je napomenuti kako se oni javljaju kod svakog proizvoda ove namijene te nisu izuzetak niti kod menstrualne čašice. Primjerice: higijena menstrulane čašice se održava vrlo lako, te su napravljene od medicinskog silikona, no to ne znači da ne mogu uzorkovati upale. Najčešće, doduše te upale su izvor primerice neodgovarajućeg baratanja čašicom, predugo je u tijelu ili prilikom stavljanja ruke nisu dovoljno čiste. Higijena ovog proizvoida najviše ovisi o vama samima, dobre navike će rezultirati i manjim problemima. 
 

 

Koji su benefiti korištenja?


Osobno nakon godinu dana vidim mnoge! Puno sam opuštenija tijekom menstrualnog ciklusa, nemam straha da će čašica propustiti nakon  3h nošenja kao primjerice tampon, ugodna je za nošenje i generalno mi ne izaziva upale rodnice s kojima sam prije imala mnogo više problema! S financijske strane je ulaganje u početku no jednom kada pronađeš prravu, imat ćeš ju godinama, slobodno mogu reći da za period o 6-10 mjeseci će ti se vratiti ako ne i prije (ovisno koliko si inače trošila ove proizvode) Za više detalja posjeti i moj video! 

 
A evo i korisnih linkova na kojima možeš saznati više! 

Primjedbe

   

Preporučeno

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN