RECENZIJA: Himalaya Clarina maska za lice – za kožu sklonu prištićima




Pozdrav dragi moji!
Maske za lice su postale dio mog tjednog rituala već odavno. Imam kožu sklonu prištićima, stoga jednom tjedno si priuštim maske za lice koje imaju svojstva dubinskog čišćenja kože.

Prije nešto prije od 3 tjedna sam pronašla u dm-u Himalayinu masku na bazi gline, za dubinsko čišćenje. Pogodna je za kožu sklonu prištićima, masnu kožu te obećava smirivanje upale i smanjenje sebuma te bi trebala sprječavati formiranje prištića. 

Cijena joj je oko 16-tak kuna u dm-ovim prodavaonicama.  Pakiranje sadrži 75 mililitara.  Tekstura maske je gusta, nema pretjerano izrazit miris. Osuši se u roku od 15 minuta te se nakon toga ispire.  Za vrijeme aplikacije, čudno mi je bilo peckanje na koži. Nije pretjerano neugodno ali osjećaj je poput škakljanja i laganog peckanja, kad se maska posuši već na pola više nemam takav osjećaj. 

Odmah nakon skidanja ostavlja matt izgled na koži, ali koža je dosta suha i treba intenzivnu kremu koja će ju nahraniti. Kao i sve maske ove vrste, primijetila sam da isuši dosta prištiće, ali u principu ne radi ništa revolucionarno da primjerice imam manje ožiljaka i prištića otkad ju koristim. 

Moja ocjena bila 3/5. Obavlja solidan posao, imam osjećaj da očisti lice, ali efekt nije spektakularan.
Jeste li probali ovu masku i kakav efekt je ostavljala na vašoj koži? 

Xoxo
Ivana

Primjedbe

  1. Koristim ovu masku vec 3 tjedna u kombinaciji sa clarina anti acne kremom koju nanosim ujutro i navečer. Imam osjecaj kao da maska iz lica vuče bakterije, drugi dan nakon koristenja maske zna se pojavit nekoji pristic koji je vjv ta maska "izvukla"ne znam kako da to objasnim. Sve u svemu jako sam zadovolja maskom jer isušuje pristice i nakon toga ne ostavlja ožiljak, sto se tice kreme krema ostavlja mat izgled na licu i veoma mi se sviđa. Ujutro se probudim sa malo masnijom t-zonom i kada se umijem koža mi izgleda nahranjeno i manje crveno nego inace, najbitnije je da ne dirate pristice i ne istiskujete ih jer ce krema i maska sa vremenom uciniti svoje. Sto se tice pranja lica kad imam sminku koristim dove sapun i kokosovo ulje jer bas i ne vjerujem da micelarna voda pomaže toliko koliko sapun i ulje. Nakon pranja micelarnom vodom i umivanja lice namažite kokosovim uljem i pobrišite lice jer stvarno svašta ostane na koži, to je bila moja gređka zbog koje danas patim od ožiljaka :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN