RECENZIJA: Balea – micelarna voda



Sjećam se kako prije 2-3 godine micelarne vode su bile totalna nepoznanica, svi smo gledali strane YouTuberice kako hvale popularnu Biodermu. Onda je polako L'Oreal među prvima uveo svoju inačicu ove hvaljene vodice, i tako su brendovi počeli sve više i više izbacivati razne micelarne vode na tržište. Probala sam dosta njih, L'Oreal, Garnier, Ziaja i još neke, ali nikako nisam mogla pronaći onu koja me oduševljava u potpunosti i koju želim nastaviti koristiti.

Prvenstveno, ljubiteljica sam vodootporne šminke i za odstranjivanje make up-a s očiju micelarne vodice same ne funkcioniraju. Ali bez obzira na to, kada bi ih i koristila za odstranjivanje s očiju, probleme sam imala s peckanjem, posebice kad bi blazinicu natopila malo jače, i jednostavno bi pritiskom blazinice na oko višak tekućine dospio u oko i lagano znao pecnuti. To mi se događalo posebice s Ziajinom zelenom micelarnom, L'Oreal micelarnom i nekim drugima.

Druga stvar, ove vodice su pakirane u bočicama od oko 400 mililitara najčešće, iako se radi o isplativoj količini za npr 40-tak kuna koliko obično koštaju, ja jednostavno volim imati manje verzije proizvoda za njegu kože lica, jer kad putujem nosim ih sve. Doista brinem za svoju kožu i rutinu te ju nevoljko i teško preskačem, a kada svako malo za sobom trebam nositi 400 mililitara micelarne koja zauzima pola torbe je ponekada i teško.

Upravo danas zato dolazimo do ovog malog skrivenog drogerijskog dragulja kojeg sam prije oko mjesec dana pronašla u dm-u i od tada zaista obožavam. Radi se o Baleinoj micelarnoj koja dolazi u pakiranju od 200 mililitara, cijena joj je 15 kuna, i dio je one „roza“ linije za njegu kože koja je ako se ne varam namijenjena mladoj koži.

Prva stvar koja me ponukala na kupovinu je pakiranje, te iako sam odustala od micelarni otopina, odlučila sam uzeti ovu i s rizikom pečenja za oči isprobati ju. Kod prvog korištenja, oduševilo me to što za oči ne peče ni najmanje. Zaista imam jako osjetljive oči, sklone alergijama i suzenju i iritaciji, ali ova micelarna je 100% sigurna (u mom slučaju).

Koristim ju za skidanje ostataka šminke nakon što oči pređem CV dvofaznim odstranjivačem maskare, i umijem se gelom za lice. Ova micelarna pokupi sve ono što je ostalo, posebice u kutovima lica, oko dijela gdje je kosa, i zaista sam sigurna da prije spavanja nemam ni trunke šminke na licu.

Ne isušuje kožu, dapače ostavlja ugodan osjećaj, ali nema ni osjećaja nikakvog filma preko kože nakon korištenja. Zaista radi se o cjenovno pristupačnoj vodici, koja je jako nježna za kožu i oči, efektivna, i koja uz sve to ima maleno pakiranje koje je savršeno za nositi sa sobom gdje god idete. 
Ja ovom malom čudu dajem čistu peticu i sigurno će se opet pronaći u mojoj košarici jednom kad prođem kroz ovu bočicu.

Jeste li već probale ovu micelarnu i kakva je bila kod vas?
Xoxo
Ivana

Primjedbe

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU