Što nosim na more?




Ja sam jedna od onih djevojaka koja je zaljubljena u kozmetiku i kada se s vremena na vrijeme dogodi neki veći put onda nastojim pakirati doslovno sve što mi treba. Budući da je ljeto tu, odlazak na more je konačno došao na red. I naravno moje muke s pakiranjem. 

Jednako koliko volim ponijeti sve što i inače koristim toliko mrzim imati ogroman pretrpan kovčeg pun teških bočica. Što se zna dogoditi na ovakvoj vrsti putovanja.   Zato vam danas donosim prvi dio ovog posta u kojem vam pokazujem kako se pakiram  i kako nastojim smanjiti količinu nepotrebnih proizvoda. Koncentrirana sam općenito na preparativu, a uskoro ću vam pokazati što od dekorative ide sa mnom. Možemo krenuti!



Za početak, travel size proizvodi su ključ … i ja ih osobno nastojim nositi što više i izbjegavati full size ondje gdje mi nisu potrebni.  Sve što nosim sam podijelila u 6 kategorija. 


U prvoj kategoriji imamo stvari za higijenu… od paste za zube, parfema i dezodoransa pa do tampona i mini uložaka. U ovoj kategoriji je obuhvaćeno  ono najnužnije što mislim da bi svaka djevojka sa sobom morala ponijeti na ovu vrstu putovanja. Svi proizvodi ovdje su pak prilagođeni za putovanje čak i brivica i gel za depilaciju dok jedino nosim četkicu za zube u originalnom pakiranju jer volim da je zaštićena do trenutka kada ju budem krenula koristiti na moru. 


U drugu  kategoriju sam stavila  nekoliko proizvoda koje podrazumijevam pod njegu kože. A tu su full size gel za tuširanje. Radi se o Balea gelu koji na žalosti dolazi samo u pakiranju od 300 mililitara, dosta izdašno, međutim odabrala sam baš njega jer je specijaliziran za tuširanje i umirivanje kože koja je bila izložena suncu. U ovoj skupini se nalazi i pripadajući SunDance sprej poslije sunčanja s istom namjerom i mini Baleina gel krema namijenjena dodatnoj hidrataciji, ako ju budem trebala. Pakiranje nije preveliko i vjerujem da bi čak i mogla proći kroz većinu njega. Za kraj u ovoj kategoriji imam i Himalaya mini kremu za nadraženu kožu i rane, koja mi pomaže oko svrbeža nakon uboda komaraca. 



Treća kategorija je zapravo „luksuz“ koji si dopuštam i nije nikakav must have za ljetovanje. Znam da žene najčešće odlaze na trajne lakove pedikure i manikure ali ja imam prirodne duge nokte koje uživam uređivati sama, lak na nogama mi traje izuzetno dugo pa se za to ni ne brinem, a ove dvije opcije nosim ako dođe do nezgode na rukama (puknuti nokat) pa se bude morala spašavati situacija. U pozadini se nalaze metalic naljepnice za tijelo s kojima će se možda biti zanimljivo igrati kada dobijem još više boje :D



Ova kategorija za mene je obavezna a radi se isključivo o proizvodima za lice. Imam kožu sklonu aknama koja je jako osjetljiva i ako ne vodim računa o njenoj čistoći i uravnoteženosti,  nastane kaos. Sve što vidite na fotografiji je zapravo dio moje svakodnevne rutine osim balea maske za hidrataciju koju nosim za svaki slučaj ako koža bude previše isušena morskom vodom. 



A ovdje je i moja fantastična trojka, sundance krema sa zaštitnim faktorom, te ulje i krema za brže tamnjenje od Evelinea. Proizvode sam koristila i prošle godine i dobro su reagirali na mojoj koži tako da su ponovljena kupovina.



U zadnjoj kategoriji nalazi se sve što mi je potrebno za kosu. Na prostoru nisam u ovoj kategoriji pretjerano štedila. Nosim jedino John Freda travel size šampon jer znam da ću šampona koristiti u manjim količinama zbog čestog ispiranja kose poslije mora, s druge strane na moru sam velikodušna kada se radi o maskama tako da nosim cijelu masku od Garniera Goodbye Damage koja je fantastična i odlično hidratizira  kosu.  Nakon pranja nanosim i Pantene ulje te Gliss regenerator u spreju koji je gotovo na kraju ali će odlično poslužiti na plaži i kod raščešljavanja kose … proizvoda ima kao za travel size ali na žalost nemam ga u što premjestiti pa moram nositi veliku polupraznu bočicu. Ostatak ekipe čine češljevi, sprej za zaštitu od topline i uvijač za kosu jer mi je s njim najlakše dati malo oblika bez da trošim previše vremena na kosu. 



Sada kada se to stavi na hrpu izgleda kao jako puno proizvoda, i uistinu je, ali kada se složi u nesseser zauzima puno manje prostora nego očekivano. Ja svoje stvari najčešće, unutar kofera, pakiram u male torbice. A u ovu svrhu koristim dvije, jednu manju i jednu veću. U veću stavljam sve ono što će mi trebati u kupaoni a ostatak stvari pakiram u manju koja može stajati i izvan kupaone. Lakše mi je tako kategorizirati i snalaziti se.



Za kraj, s obzirom da sam u potpunosti zaboravila uvrstiti, nosim nekoliko gumica i ukosnica kao i mini prijenosno ogledalo sa sobom koje lako stavim u bilo koju od mini torbica. To je većinom to, na fotografiji vidite kako to izgleda u zadnjoj torbici sa slike je dekorativa. Stavljeno sve skupa  u kofer zauzima jedva 1/3  mjesta, što mi ostavlja pregršt prostora za pakiranje ostalih stvari nevezanih za kozmetiku. 

Čitamo se uskoro kada budem govorila o dekorativi, a do tada…  Kako se vi pakirate?  :)

Do idućeg čitanja, lijep pozdrav!
Xoxo
Vaša Iv.

Primjedbe

  1. ovo eveline ulje sam bas neki dan kupila, zivo me zanima ako ce dati kakvu bojicu :) meni je uvijek slabo od pakiranja, ne volim to nekako, natrpam brdo stvari i uvijek zaboravim nesto bitno haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga koristim već drugu godinu i zadovoljna sam a poprilično teško dobivam boju ;) mislim da nam svima padne mrak na oči kada dode do pakiranja :')

      Izbriši
  2. Jao izgleda kao da je previse stvari, a kad ono stane sve u 3 torbe srednje velicine :D ocito da ja koristim sve maxi pakiranja pa mi nista ne stane :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S tim da crna poluprazna haha vjerujem da cu kozmetiku samo ugurati u nju i ustedit malo na prostoru bar vizualno haha ;)

      Izbriši
  3. Meni je to osobno previše proizvoda jer volim putovati s minimalno stvari, ali glavno da ih koristiš sve i da ih ne nosiš bezveze :D
    Uživaj na moru :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D moram reći da sada po povratku sam zadovoljna pakirane eventualno stvarčica dvije su bile višak višak sve ostalo je u određenom trenutku bilo korisno. :D Naravno nekima je ovo previše stvari za par dana i meni se čini puno i da nisam išla s travel size pakiranjima ne bi mogla ponjeti ni pola od toga što je navedeno :D

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU