Večernja rutina njege lica




Od početka puberteta i samih problema s prištićima koje sam imala, stvorila sam navike brige o koži.  Večernja rutina je nekako ipak za mene najopsežnija i najbitnija. Prvenstveno jer skidam šminku, prljavštinu i sve ono što se nakupilo na licu tokom dana te nastojim njegovati svoju kožu. Već jako dugo imam želju raditi na ovom postu ali nikako nisam pronalazila proizvode kojima sam zadovoljna, koje koristim dugo i koje mogu preporučiti. Budući da sam sada upravo u fazi gdje se držim onog što mi paše već mjesecima, mislim da sam spremna za ovaj post.


Šminku nosim na dnevnoj bazi stoga rutinu najčešće započinjem tako što upotrebljavam CV dvofazni odstranjivač vodootporne šminke za oči. Jednostavno s njim natopim blazinicu i prislonim na oko bez trljanja i potom ponovim postupak na drugom oku, tek onda s prstima nježno umasiram ulje i tu manje-više sve ode od maskare tuša sjenila pa čak i obrve ako sam ih popunjavala. Na kraju pobrišem sve s blazinicom i prelazim na lice. 

Za lice prvo koristim Avonovo mlijeko NutraEffect koje nanesem u obilatoj količini i umasiram prstima te nakon toga s maramicama za skidanje šminke odstranim puder s lica. Mlijeko koristim jer najčešće maramice same po sebi mi nisu dosta  ipak trebam nešto što će prvo razbiti taj makeup. A za maramice onda znam i koristiti i baby vlažne jer su puno isplativije. 

Za umivanje koristim Balea blagi gel kojeg zapjenim na vlažnom licu, a često ga nanesem i na područje vrata i dekoltea jer znam puder nekada spustiti i niže ukoliko mi nijansa ne odgovara u potpunosti. Ova umivalica mi trenutno jako paše jer je blaga ne isušuje mi kožu ne iritira i cijena je sitnica 16 kn u dm-u. Valja napomenuti da trenutno nemam većih problema s kožom. 

Mehaničke pilinge odnosno one obične s abrazivnim zrncima u sebi odavno izbjegavam i od tada sam prešla u potpunosti na Ziaja enzimski piling. Ovaj proizvod je prozirne gelaste teksture s ne tako bajnim mirisom ali zadaću obavi sjajno. Koristim ga najčešće jednom tjedno ali zna se oduljiti i po dva tjedna između korištenja. Piling je blag za kožu ali učinkovit primjeren je posebice za nježne tipove kože. Zanimljiv je po tome što me škaklja po licu dok ga koristim. Valjda po tome shvatim da zaista nešto i radi. Definitivno proizvod koji preporučujem osobama s nježnom  i osjetljivom kožom  pogotovo ako imate prištiće. 

Još je ostalo  i mrvicu Freeman maske s morskim mineralima koju imam jako dugo. Ova maska je strašno intenzivna, na bazi gline je i može jako zatezati kožu kada se osuši. S ovim imam osjećaj da mi je svaki atom prljavštine izašao iz kože i tada mi lice samo vapi za  kremom. Masku upotrebljavam jednom u tri tjedna. 

Što se hidratacije tiče, koristim AOK noćnu kremu RECENZIJA Balea UREA kremu za okoloočno područje RECENZIJA i EVELINE serum za rast trepavica RECENZIJA ovu tubicu ne koristim više za trepavice koliko za obrve, već dugo ju imam i ne želim riskirati  sa svojim osjetljivim očima. Sve ove proizvode jako volim i budući da svaki ima zasebnu recenziju preporučujem vam čitanje. 

Za kraj spomenut ću BIOBAZA balzam za usne koježi je meni apsolutni hit. Nanosim ga uvijek prije spavanja.  I kada imam gdje koji prištić lagano utapkam i mrvicu Sudocrema na njega kako bi ga isušio preko noći. 

I to je to za moju rutinu. Nekima je možda opsežna nekima i nije al bitno je „shvatiti“ što vaša koža zahtjeva i voli te joj to bar jednom dnevno priuštiti. Priznajem da jutarnja rutina kod mene je uvelike skromnija iz razloga što većinom nemam vremena a i mojoj  koži paše manje peruckanja i tretiranja proizvodima pa je to doba dana kad ju malo poštedim. Kako vi njegujete svoju kožu i imate li kakve preporuke za dobre proizvode? 

Do idućeg puta lijep pozdrav! 

Xoxo
Vaša Iv.

Primjedbe

  1. Gdje si kupila CV?
    Je li to ona marka iz Mullera?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. CV je kupljen u Mulleru. Mislim da je oko 12 kn cijena te male bocice :)

      Izbriši
  2. Super post, moja rutina je dosta slicna samo sto ja rotiram puno proizvoda, Biobaza balzam je savrsen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga ;) i kod mene je ovo prvi put nakon dugo da imaam neke ustaljenje proizvode :) Biobaza u <3

      Izbriši
  3. Bok, koja je cijena Freeman maske i Ziaja pilinga? Thx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maska i piling su oboje oko 35 kn na žalost ne znam točno u kunu cijenu sada. :)

      Izbriši
  4. Sviđa mi se tvoja večernja rutina i svakako imamo nekoliko istih koraka u njoj. Ja svoju šminku skidam za početak micelarnom otopinom (preporuke su Bourjois i Avon micelarne), a onda koristim gelove za umivanje lica (preporuka Bourjois gel za umivanje). U zalihama imam Afroditino mlijeko za čišćenje lica i svakako ću ga probati koristiti kako si ti opisala. Nikada nisam isprobala Ziaja enzimski piling, ali zvuči jako zanimljiv te ga stavljam na svoju WL. :) Karmen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Baš mi je drago. Micelarne nisam još uključivala u rutinu jer mi ni jedna nijedovoljno nježno skidala vodootpornu šminku, ali vidim da Garnier je izbacio novu tako da možda ubrzo ona zamijeni nekolko proizvoda kada ju probam :) Ziaja piling je meni otkriče :) Nadam se da će se i tebi svidjeti.

      Izbriši
  5. Rutina nam je uvelike slična i mislim da je to sasvim ok i da je što se tiče čišćenja lica odlična i poželjna kod svakog, pogotovo ako se šminka. Prije nanosa kremica koristim i serume, i za okoloočno i za lice, ali to je naravno zbog koje godine više ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ubacim tu i tamo nekakav serum ili nešto jače, ali to je kod mene rezervirano ili za tešku zimu ili ljeto kada sam na moru puno ili bazenima jer mi koža onda posebno treba hidrataciju :) Sada mi je ono najdraže doba godine kada mi je koža najzahvalnija :D

      Izbriši
  6. Slažem se s tim da je večernja njega lica jedna od najvažnijih u danu, koza kroz dan trpi svašta.
    Od proizvoda nam se nista ne ponavlja, haha, ali bude, planiram uzeti Balea kremicu za okoloocno područje i neke CV proizvode. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Odlično Od CV još su mi drage njihove umivalice i kreme za okoloočno područje, ne bih ti samo preporučivala tonike jer ako se dobro sječam imaju dosta alkohola u sebi pa su malo li-la :)

      Izbriši
  7. Ova Baleina umivalica mi je odlična, ne znam ni sama koliko sam ju puta već kupila. :)Nisam uopće obraćala pažnju na ovaj Ziajin piling, sad si me zainteresirala..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo treća već s tim da sam ju prije koristila i dok sam bila mlađa :) Jedno negoativno je što se jako brzo potroši jer je odlična haha :) Vjerujem da je ovaj piling među rijetkima na enzimskoj bazi, bar koliko sam gledala po dm-u :)

      Izbriši
  8. U rutini povremeno s tobom dijelim AOK noćnu kremu i baš mi je drago kako ju netko spominje. Koristim njihov piling sa bademom, odličan je, ali i dosta grub pa samo na području nosa i čela, a i umivalicu sa bijelim čajem koja je super za masnu kožu.
    Rutina je super, a najviše bih voljela isprobati neke od freeman maski. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umivalicu već duže vrijeme želim probati ali uvijek nekako završim na nekim drugim proizvodima, nadam se da ću joj uskoro dati priliku jer je Balea pri kraju. :) Hala ti :) Od Freeman maski probala sam ovu plavu i zelenu verziju s avokadom. Jako su dobre ali podosta intezivne. Ako probaš neka te ne uplaši lagano kao zatezanje ili peckanje kada mičeš lice jer ova se maska jako brzo i tvrdo suši :)

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU