NIVEA MEN AFTER SHAVE BALM (sensitive) kao primer? Moji dojmovi.




Podloge za puder su danas postale već neizostavna stavka kod svih ljubitelja makeup-a. Do unazad par godina ne sjećam se baš da su bile toliko dostupne u drogerijama kao što su danas. Nikkie Tutorials Youtube kanal pratim već jako dugo i kod nje sam primijetila ovaj aftershave u ulozi baze za puder. Ako se pitate zašto je tako i zašto ovo  zaista funkcionira kao baza, onda nastavite čitati. 



Ako odmah bacite oko na sastav vidjet ćete da je već drugi po redu glicerin. Općenito dobro poznat sastojak u kozmetici pogotovo kod preparative za lice, a sjećam se da sam davno gledala youtube video na Glam Life Guru kanalu, gdje je Tati govorila kako je to jedan od glavnih sastojaka vodica za fiksiranje pudera, konkretnije MAC FIX +. Kad povučete paralelu. Ima smisla zašto se ovaj proizvod koristi kao primer jer je glicerin također zaslužan za zadržavanje vlažnosti kože i stvara zaštitni sloj preko nje te pomaže na taj način u hidrataciji. 

Na fotografiji se nalazi sastav ovog after shave-a a ispod sam izlistala sastav MAC FIX + i dio sastojaka se preklapa. 

Water, Glycerin, Butylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Caffeine, Panthenol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Fragrance, Disodium EDTA, Phenoxyethanol


U svakom slučaju ako i ostavimo sastav po strani, ovaj balzam me oduševio ne samo kao primer već i kakav efekt ima na moj kožu lica. Sklona sam aknama,začepljenim porama. Te imam masniju kožu. Često nosim „teže“ pudere jer volim jače prekrivanje zbog hiperpigmentacijskih mrlja i sitnih ožiljaka koje imam od posljednjih problema s aknama. 

Što kažu iz Nive-e


Moram reći da moja koža, izgleda samo bolje što više koristim ovaj proizvod. I inače je namijenjen smanjivanju nadraženosti kože pa ako imate problema s osjetljivom i nadraženom kožom ovo je primer za vas. Većina drogerijskih primera  koje možete  kupiti su većinom na silikonskoj bazi.  Svakako da puder s njima bolje i trajnije stoji ali moguće da ne budu baš u prijateljskom odnosu s vašom kožom jer sadrže brojne silikone koji imaju komedogena svojstva (začepljuju pore). Ako vam ni jedan do sada nije dogovarao jer je radio nered, onda smatram da vam se isplati isprobati ovaj proizvod. 

Miris je naravno, muški, ali ne intenzivan i napadan. Gubi se vrlo lako, gotovo čim nanesem puder više ga ne osjetim. Količina koju koristim je izuzetno mala jer ako stavim previše koža mi ne može upiti a u pravilu trebate utrljavati u kožu nešto malo duže dok ne postane „ljepljivo“. Nakon nanošenja pudera osjećaj na koži je ugodan, i meni puno pomaže kod sprječavanja uvlačenja pudera u borice od smijanja ili općenito na koži. Ne garantiram za matirajuće svojstvo jer mi tu i tamo zna prosijati puder nakon 6-7 sati korištenja pogotovo ako je vruće, ali sam primijetila da nema micanja i „šetanja“ pudera po licu. 


Količina koju dobijete je 100 mililitara, proizvod se nalazi u staklenoj neprozirnoj bočici s plastičnim čepom i trebate ga potrošiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja. Sestra i ja ga koristimo obije zajedno, već nešto više od mjesec dana   i tek smo potrošile nešto manje od 1/3 bočice, tako da vjerujem ako koristite sami da će vam trajati  podosta dugo.  Cijena mu je oko 50-tak kuna i može se zaista nabaviti manje-više u svakoj trgovini i drogeriji. 

Vjerujem da bi odgovarao svim tipovima kože jer odgovara i meni koja imam masnu T-zonu a normalnu kožu na obrazima, ali i sestri čija koža vuče na suhi tip. 

Ako me pitate da li bi vam ga preporučila, svakako, bili žena ili muškarac, dobar proizvod ne pita za spol :)). Od mene ima same petice i nastavljam koristiti. 

Jeste i probali ovaj proizvod i kako vam se čini? Do idućeg puta, lijep pozdrav! 

Xoxo
Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Nisam probala ali sam vidjela mnoge pozitivne recenzije.
    Muž ga ima u kupaonici ali ja nikako da ga probam. 😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D haha Daj mu šansu :) Vjerujem da bi ti moglo funkcionirati :))

      Izbriši
  2. Probala sam ga možda 2 puta svega, i nije mi se baš svidio. Možda zato jer tada nisam znala da se treba utapkavati u kožu dok ne postane ljepljiva. :) vjerojatno ću mu pružiti priliku tamo na jesen/zimu, jer nam sada dolaze topliji dani i ne želim previše eksperimentirati s podlogama na mojoj mješovitoj koži s ekstremno masnom T-zonom, da ne bi došlo do kakvih katastrofa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, svakako pričekaj to hladnije razdoblje, jer kako sam rekla neće puno pomoći oko izrazito masne kože, ali onda ga samo dobro utrljaj. Ja sam ga prvi put stavila bez utrljavanja pa mi je efekt bio nikakav. I količina je bitna, previše se neće baš dobro upiti pa će sjediti na koži čudno.

      Izbriši
  3. Ima mi ga dečko, ali ja sam valjda jedna od rijetkih koja to neće ni probati staviti na kožu..jednostavno mi primer mora imati naziv primer, a ne after shave i ne mogu protiv toga xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha :D Pošteno! :D Možda izbace bočicu samo za žene :D vjerujemda bi se dobro prodavalo jer je stvar već razvikana :D

      Izbriši
  4. Moja koža i Nivea se baš nešto ne vole. Imala sam par loših iskustava sa njihovim proizvodima i sad pušem i na hladno. Eventualno bih ga probala kad bi nabavila kakav tester ili sl. jer mi se ne kupuje full size ako mi ne bude odgovarao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bila skeptična jer neke njihove proizvode za lice isto nisam voljela. Ovog je konkretno seka imala želju probati tako da sam i ja dobila priliku. :P I nije mi žao :D

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU