RECENZIJA: e-bay kistovi 2 seta




Dragi moji, danas vas čeka jedan opsežan post, što slikovito što tekstualno. Nadam se da ćete moći izdržati do kraja. Trudit ću se biti sažeta ali i pak temeljita, jer imam podosta toga za reći o ovim kistovima. Danas ću vam predstaviti dva seta koje sam kupila tokom prošlog mjeseca dok sam obnavljala svoju kolekciju. Pa odmah se bacimo na posao. 

      


Prvi set o kojem ću govoriti vjerujem da će vam ujedno biti i najzanimljiviji. Doima se kao kopija Real Techniques kistova. Međutim nemaju na sebi nikakve fake oznake i slično. U setu se dobije 6 kistova u tri boje, roza, narančasta i ljubičasta. U pravilu mislim da se doimaju samo manji od Real Tecniques kistova odnosno ovakav set postoji i u original Real Tecniques ponudi i preko fotografija se čine veći od ovih mojih. Što je često i uobičajeno kada kupujete slične verzije preko e-baya i plaćate ih nekih 5 dolara za cijeli set. 
  

    
Ja sam ih za svrhu ove recenzije podijelila na tri skupine po bojama ali i namjena se nekako uklopila pa stoga krenimo. Prvi na redu je ružičasti par. 
     


Prvi je kist za puder u prahu koji je dovoljno velik mekan i lagano možete s njim prijeći cijelo lice. 
    
   
Drugi je nalik njemu samo nešto manji. Njega koristim pretežno kod nanošenja highlightera ali odličan može biti i kod nanošenja pudera ispod oka kako biste fiksirali korektor i slično. Ovi kistovi su došli bez greške super mekani i jako mi se sviđaju! Mislim da se samo zbog ova da isplati uzeti i cijeli set. 
   

   
Iduća skupina je narančaste boje. u kojoj  su dva poprilično različita kista.
   
    
Prvi je okrugli gusti kabuki kist koji bi mislim trebao biti za nanošenje tekućeg pudera a drugi je mali plosnati kist s dugim dlačicama. Ne koristim ga za puder jer mi je osobno mali stoga ga ja koristim za konturiranje obraza i općenito lica i fantastično funkcionira za to. Do sada sam koristila razne kistove i konture su mi ispadale muljavo ali s ovim kistom više nemam problema. Odličan je. On je međutim došao s 2 -3 izvučene dlačice  koje možete i vidjeti na fotografijama ali one nisu ispadale kao ni bio kakve dlačice tokom pranja. Svi kistovi su prani oko 3 puta.
    
    
 Drugim kistom vadim puder u pijeni iz teglice, super funkcionira za to i dovoljno je i velik i mali. Osim toga ne znam za što bi ga koristila jer inače ne volim takve kistove. 
    

   
I zadnja skupina je ljubičasta. 
   
   
Prvi je izrazito maleni precizni kist za blendanje s dugim dlačicama. Ovo je po meni fantastičan kistić. Nemam kista koji tako precizno nanosi sjenila a opet odlično blenda. Jednostavno je odličan.
   
   
I zadnji je ovaj duguljasti maleni kist kojem nemam namjenu.
Sve u svemu ovaj set se isplati naručiti. Cijena mu je oko 35 kuna. Za tu cijenu kod nas ne možete kupiti jedan pošteni kist za puder a kamoli set od 6 komada, po meni isplati se. Link s kojeg sam naručila ću navesti na kraju posta, sve zajedno, tako da vam bude lakše klikati i otvoriti te linkove.
     
    
Idući set je za oči i sastoji se od 8 komada kistova. Opet sam ih razdijelila u tri kategorije. Cijena mu je smiješnih 20-tak kuna. 
   
    

Prvi na redu su kistovi za blendanje. U ovo setu ćete dobiti čak tri komada. Kistovi su manji od primjerice essence blending kista ali su odlični. Dovoljno su precizni a opet ne premali.
    
    
 Prvi je obični okrugli koji koristim najčešće čist da bi dodatno raspršila sjenilo i stopila ga. 
     
    
Drugi je više plosnati i time je super za nanošenje prijelazne nijanse na pregib kapka za početak. 
    
    
Dok ovaj kosi je savršen za vanjski kut oka jer mu se idealno prilagođava i lako možete nanijeti i izblendati sjenilo. 
    
   
Drugi par se sastoji od plosnatog kista za nanošenje bazne boje na centar kapka koji je pristojan lijepo oblikovan savršeno odgovara na kapku. 
    


   


Drugi je pak gusti tvrđi „pencil“ kist. Koji je idealan za precizno nanošenje boje ispod oka ili nadograđivanje i postizanje intenzivnije nijanse. Nisam nigdje mogla naći ovakav kist i sada ga konačno imam i odličan je. 
    
   

Iduća skupina na redu su ova tri mala precizna kista. 
   
   
Prvi je sitni mali plosnati kist. Odličan kod nanošenja korektora na sitne nepravilnosti kod popravljanja i slično. S njim i dobri korektoru u kremi možete ciljano prekriti sve crvene prištiće ili nepravilnosti i postići besprijekorno lice a bez puno slojeva šminke tamo gdje ona nije potrebna.  
   
 
Idući je kosi kist koji je namijenjen tušu u gelu. Ja ga nisam koristila u tu svrhu jer ne može ništa zamijeniti essenceov precizni kistić ali ovaj malac će vam poslužiti idealno za popravljanje krila tuša. Ako je malo neravno s korektorom idelano možete povući crtu i izoštriti prijelaz. 
    

   
I zadnji je uski mali okrugli kistić. Ispočetka nisam znala što s njim ali pronašla sam mu namjenu kod higlightanja. Savršeno precizno možete povući preciznu liniju na nosu koja puno bolje izgleda nego li kada povučete ju s velikim kistom. Naime s higlighterom na nosu pogotovo morate biti oprezni.  Ako nanesete širok sloj higlightera postići ćete dojam širine dok uska i taka crta će učini suprotno. 
 
Ovaj set je pran također puno puta i nije bilo otpuštanja dlačica a nisu niti došli sa čudnim mirisom. Kistovi su mekani ne grebu kapke a cijena im je odlična. Dostava svih ovih setova je bila i više nego korektna. Prvi set koji je stigao je bio ovaj i to je bilo u roku od 10 dana od narudžbe. 

Iskreno, ako ste početnica i ne želite izdvajati puno novaca na kistove a trebate nekoliko kvalitetnijih ali jeftinijih e-bay vam je prva stanica. Otkad i koristim kistove naručujem ih s e-baya i do sada se zaista jako rijetko dogodilo da mi nešto nije odgovaralo. 
   
    
Za ova dva seta zajedno izdvojit ćete oko 50-60 kn koliko sam i ja izdvojila plus da sam uzela uz njih i pojedinačni  kist za puder. A dobit ćete odličan set i za oči i za cijelo lice. 

Od mene imaju samo tople preporuke!



Nadam se da vam je ova recenzija bila od pomoći. Od kud vi nabavljate kistove? Kako vam se čine ovi? 

Do idućeg posta, lijep pozdrav! 

Xoxo

Vaša, Iv.


Primjedbe

  1. Divno!Baš razmišljam da uzmem oba seta. Iako me ovaj prvi set više dojmio, tako da vjerujem da će se uskoro naći u mojoj kolekciji. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde baš super. Drago mi je da je post koristan :))

      Izbriši
  2. Ako ti je ovaj iz prvog seta, ljubičaste skupine, zadnji, nalik mom takvom RT kist, bit će ti odličan za nanošenje tuša! Nek te ne iznenadi što je deblji jer se skupi nakon što staviš npr. gel eyeliner na njega i jako je precizan :)
    ova druga skupina je interesantna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još se nisam usudila tako ga probati ali dat ću mu priliku. :))

      Izbriši
  3. Meni su od ebayu najbolji Jess up !
    12 $ je 15 kistova i stvarno su super!
    Imam i ove "RT" neki su upotrebljivi neki su stvarno loši :/ sve u svemu kod kistova sa e bay a definitivno ne vrijedi ona koliko para toliko muzike.Neki su mi bolji i od high end kistova :) Lijep post i super sličice ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Njih stalno viđam po ebayu ali nikako nisam naručila.Ta nikako ne vrijedi za e-bay haha. Hvala ti! Drago mi je da ti se sviđaju :))

      Izbriši
  4. Dupes za real techniques su mi nevjerovatni,i sad stvarno mislim da cu ih narucit jer samo dobre recenzije o njima citam. Izgleda da vrijede :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam nekoliko kistova sa ebaya i bilo je vrlo malo failova, većina mi je ok, neki čak i super, a neki toliko dobri da su u kategoriji nezamjenjivih :D I ovi tvoji mi djeluju super pa možda i njih utrpam u košaricu uskoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako. Baš se da uloviti odličnih ako se mrvicu posreći haha. Vjerujem da bi ti se ovi svidjeli :D

      Izbriši
  6. Super mi je ovaj set kistova za oci, ovakav ''pencil'' kist imam od Essence-a i odlican mi je. Nekad kad mi se neda sminkati oci, uzmem njega i neko shimmerasto sjenilo i samo povucem liniju kao tus, bude onako malo deblja i pre dobro izgleda, kist dusu dao moram jos koji takav naci :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, totalno je praktičan, ali i cijeli set opčenito. Razmišljam da uzmem jedan set kao rezervu haha jer uvijek volim imati "pojačanje" :D

      Izbriši
  7. Cetkica nikad dosta! Zelim ih sve, zaista! :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je istina :) to je nešto na što sam najviše slaba :')

      Izbriši
  8. Ajme hvala ti na ovom postu, odličan je. Taman sam tražila nešto dobro s ebaya i sad si mi olakšala potragu. Hvala :-*

    OdgovoriIzbriši
  9. Hej :) ja sam upravo dobila ovaj narancasti za nanosenje tek.pudera ili konturiranje. Mislila sam po slici da ce biti dobar za praskaste pudere..ali nazalost nije jer su dlacice gusto zbijene..sve u svemu...jeftino i dobro :) http://skockajse.blog.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da pregust je i premaleni za to. Ali za neke druge namjene je odličan :))

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU