Recenzija + DEMO : Alverde sprej za fiksiranje pudera.




Često u svojim postovima spominjem Alverde sprej za fiksiranje pudera i s obzirom da me dosta djevojaka i pitalo za moj dojam, danas sam odlučila napisati u dubinu post i moje mišljenje o ovom proizvodu. Imam puno toga za reći a i sama sam imala želju na neki način staviti ovaj proizvod na test i pokazati vam kako djeluje jer još ga nikada nisam konkretno testirala.  
Moj tip kože je mješovit. Naginjem na masnu stranu ali imam i normalne i suše dijelove kože (pogotovo kada koristim agresivne umivalice). Trenutno moja koža nije presuha ni na jednom dijelu, tako da za svrhu ovog testiranja reći ćemo da je normalna koja naginje ka masnoj.

 
ALVERDE sprej za fiksiranje kupila sam prvi put prije nešto više od godinu dana i od tada sam prošla kroz dvije bočice jednu upravo završavam i imam jednu „u pripremi“ jer ga je zaista teško uloviti u dm-u (uvijek je rasprodan).  Inače ovo je trenutno jedini sprej za fiksiranje pudera koji možete pronaći u našim drogerijama a da je pristupačan cijenom. 



Ovaj sprej platit ćete  29,90  kn za količinu od 50 ml. Omjer cijene i količine je uredu.


Iz Alverde-a kažu kako je proizvod dermatološki ispitan. Za uporabu se preporučuje ravnomjerno u tankom sloju s udaljenosti od cca 20 cm nanijeti na lice, te potom ostaviti da se osuši. Svaka  bočica na  donjem dijelu ima otisnut datum uporabe. 


Moji dojmovi: Budući da već dugo koristim ovaj proizvod imam podosta toga za reći o njemu. Iako nažalost ne mogu usporediti niti s jednim drugim proizvodom ove vrste, mogu reći da je meni sasvim dobar. Ono za što ga trenutno primarno koristim je upravo kod nanošenja pigmenata ili sjenila koja se truse te sadržavaju šljokice. Naime ovaj sprej  će savršeno pojačati intenzitet smanjiti  trušenje i produžiti trajnosti sjenila. Nakon sušenja, više se neće tako lako razmazati niti preslikavati. Ako trebate nešto za rad s pigmentima a ne želite davati novaca i novaca na  poznati MAC Fix Plus koji se često koristi u ovu svrhu. Ovaj sprej vam je potreban i isplativ.

MUR Pigmenti, s lijeva na desno (Panic, Dynamic, Indirect), desno swatch suhim kistom.
Obožavam ga koristiti tako da ga lagano pošpricam po spužvici i pretapkam lice. Tada daje lagani dewy finish i uklanja višak pudera u prahu. 



Isprva sam ga koristila samo za fiksiranje pudera za što je namijenjen i bio je dobar. Međutim s vremenom sam prestala (primarno zbog lijenosti haha) tako da sam danas odlučila osvježiti dojmove!  Testirala sam ga u kombinaciji s Maybelline Affinimat puderom jer ovaj puder sam po sebi nije pretjerano postojan već dugo ga imam i najbolje znam kako se otprilike ponaša na licu, stoga najlakše mogu procijeniti efekt ovog spreja. Ispod pudera nisam nanosila primer već sam ga samo fixirala puderom u prahu. I potom kao u uputama nanijela fixator a ovo su sljedeći rezultati i opažanja tokom dana! 

Puder sam nanijela oko 12h a prva fotografija koju vidite nastala je oko 12:15. Finish koji ovaj sprej daje je poprilično dewy (luminozan) . Na ovakav način već dugo nisam koristila ovaj sprej pa recimo da sam i bila iznenađena kako je lijepo stopio prijelaze između bronzera rumenila korektora i svega što je na licu bilo. Koža mi je u dosta lošem stanju ovih dana i imam puno crvenila i ožiljaka te nisam baš bila sretna kako su se puder i korektori stopili međutim nakon nanošenja rezultat je bio odličan. Za sada podloga odlično izgleda. 



Za otprilike dva sata, nije bilo micanja pudera. Malo sam se intenzivnije „zasjajila“ na području nosa međutim na dodir nije se doimalo kao da masnoća prodire kroz puder. Za sada je sve držalo ok. Inače  ovaj puder (na mojoj koži)  ima trajnost oko 2-3 h ali već nakon sat vremena zna se ponekada zamastiti ili formirati u predjelima nosa ili sitnih borica pogotovo ako nije dobro fiksiran. 

Nakon 6 h mogu reći da sam bila zadovoljna koliko je fiksator produžio postojanost pudera. S područja čela i obraza nije nestao, još uvijek je bio ravnomjerno postojan, rumenilo je bilo tu međutim na fotografiji se slabije vidi zbog lošijeg osvjetljenja. Zasjajila sam se na t-zoni, ali  to je za ovaj puder normalno, nije bilo“klizanja“ po licu kao inače niti uvlačenja u borice od smijanja. Puder se lagano skinuo s područja brade gdje imam ožiljke i prištiće i tu i tamo imam naviku ih dirati rukama stoga to nije ništa novo. 


Sveukupno za ovaj test mogu reći da lijepo „drži“ sve na licu ali nije svemoguć. Neće vam zabetonirati lice haha, ali će sve lijepo stopiti i dati ta ekstra 2-3 sata nošenja.  Odlično će odgovarati djevojkama koje imaju normalno-suhu kožu, međutim ako ste u masnom rangu preporučujem da nakon što fiksirate sve još jednom prijeđete puderom u prahu preko svega kada se osuši. Tanak sloj bi trebao smanjiti pretjeranu luminoznost. 

Budući da još nisam spomenula, evo i sastav: : Aqua, Alcohol*, Glycerin***, Caffeine*, Actinidia Chinensis Fruit Extract*, Foeniculum Vulgare Capillaceum Fruit Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Ananas Sativus Fruit Extract*, Hamamelis Virginiana Water*, Lysolecithin, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**

Sve u svemu odličan proizvod kojem svakako možete pronaći još koju namjenu. Za cijenu od 30 kn isplati se probati, jedini minus može biti teška dostupnost u drogerijama jer je uvijek rasprodan i to što količina od 50 ml (ako se koristi svakodnevno za fixiranje pudera na licu) brzo potrošiva.
 
Jeste li vi probali ovaj sprej ili bilo koji drugi? Kakvi su vaši dojmovi? Imate li preporuke?  Pišite mi u komentarima! Do idućeg puta! 

Lijep pozdrav! 

Xoxo

Vaša, Iv.


Primjedbe

  1. Jako zanimljiv post! Nisam nikada čula za ovaj proizvod i baš si me zainteresirala da ga isprobam :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, nadam se da ćeš pronaći svoj primjerak. Toplo preporučujem.

      Izbriši
  2. Nisam ga još isprobala, ali iskreno nisam sigurna da sam ga ikad i vidjela na polici. Vjerojatno je kao što kažeš uvijek rasprodan. Već duže vrijeme koristim Avonov fiksator i jako sam zadovoljna omjerom cijene i kvalitete, pa od srca preporučam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako kada budem imala priliku ću probati još brendova. Poprilično me zanimaju i fiksatori od MUR-a i Freedom fiksator.

      Izbriši
  3. Ne sviđa mi se što je alkohol tako visoko na popisu sastojaka :/

    OdgovoriIzbriši
  4. To je istina, i mene je začudilo kada sam gledala sastav. Na sreću nije mi izazvalo nekakve probleme na koži tako da je kod mene prošlo haha :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ok, sad ga definitivno moram isprobati. :D Odlična recenzija, i jako mi se sviđa ovaj DEMO koji si napravila. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja u svom lokalnom dm-u čak nikad nisam ni vidjela ovaj proizvod :D a s obzirom da sam masnokošac (uglavnom) radije se držim Avonovog fiksatora koji je tu negdje u cjenovnom rangu, daje više mat finiš, ali sadrži alkohol, tako da svakodnevnim korištenjem zna isušiti kožu. :$ btw. jako mi se sviđa tvoja naslovna fotka! (thumbs up!) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je velik problem. Neki dm-ovi drze drugi opet ne. A kada ga i imaju često bude rasprodan. Haha. Hvala ti! ;)

      Izbriši
  7. I mene takoder jako zanimaju MUR i Freedom fixatori, a dolazi nam i od essencea uskoro tako da i njega planiram probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da :D Vjerujem da ću ga i ja zgrabiti :D Baš me zanima.

      Izbriši
  8. Vjeruj da ga ja jos nisam zapazila,pakovanje mi je nekako siromasno ali s obzirom na cijenu okej.
    Ja koristim Avonov i zasad mi je dobar,medjutim ja imam suhu kozu pa nemam problema s sjajem cela... Pogledat cu taj Alverde cim ostanem bez ovog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, pakiranje ne mami kada ga pogledaš. Ali sve u svemu bolje da je proizvod kvalitetniji od pakiranja. Ako budeš probala javi dojmove! :)

      Izbriši
  9. koristim Avonovom fiksator,ali moram ću probati i ovaj :D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN