Neuredan Make-up? Ne više! 3 savjeta za savršenu aplikaciju.




Mučite li muku s neurednim tušem,  obrvama, česticama sjenila ispod oka ili nejednako apliciranim rumenilom, onda je ovo post za vas. U ovom postu vam donosim svoje omiljene „tajne“ koje i nisu  toliko tajne ali zaista djeluju i želim ih podijeliti s vama. Ako izbjegavate nošenje make-upa  jer ne možete postići savršeno uredne obrve izblendano sjenilo ili savršenu liniju tuša pa pokušajte koji od ovih savjeta.


BITAN JE REDOSLIJED! 


Kao prvo, svako šminkanje započinjem nanošenjem  tekućeg  pudera i iscrtavanjem obrva. Puder služi kao podloga da izjednačim sve što se na licu ne bi trebalo vidjeti a budući da koristim puder u prahu za popunjavanje   obrva, on se puno bolje i preciznije nanosi ako ispod imate podlogu. Iako ćete često naići na savijete kako ne bi trebali nanositi puder prije sjenila jer onda imate problema sa sjenilom koje završi ispod oka, ja ga svejedno nanosim. Razlog tome je što svejedno prelazim vlažnom maramicom ispod oka i sjenilo mi uvijek dospije na područje na koje ionako stavljam korektor. 


Primijetila sam da mi korektor puno ljepše stoji ispod očiju kada ispod nema pudera i tih dodatnih slojeva tako da manje-više to područje uvijek i očistim prije nanošenja pudera.  Za ono što se svakako slažem da nikako ne ide prije sjenila su korektor ispod oka i puder za fiksiranje. Zapamtite ako jednom fiksirate podlogu, i upropastite ju sjenilom nećete moći vratiti se korak nazad i pobrisati samo taj dio s maramicom. Jedan dio pudera će biti fiksiran i ako nanesete novi sloj, izgledat će jako loše. 


Maskaru nanosite svakako  nakon pudera u prahu jer može pasti na trepavice i postići ćete sive trepavice.  (PLUS na nekim mjestima naći ćete i savjet da trepavice na koje ste nanijeli mrvicu pudera u prahu  PRIJE maskare zapravo povećava njihov volumen!)

KOREKTOR SPAŠAVA SVE! 

 
Ako ste pogriješili kod iscrtavanja obrva, tušem ili nanošenjem ruža – korektor! Pa, s razlogom se zove korektor. Mrvica ove čudesne stvari će prekrit neujednačen prijelaz kod obrva ili malu grešku kod tuša za oči, ma bilo što. Samo! Sve ima svoju tajnu. Tekući korektori baš i nisu dobri za ovakve sitne popravke, naime nisu dovoljno precizni. Što je gušći korektor  to je lakše kontrolirati gdje i koliko ga stavljate. Za ovo koristite sitan kistić, najbolje kosi kist koji se koristi za tuš. Već godinama koristim Catrice kamuflažu i za mene savršeno funkcionira.


PRAŠKASTI vs. KREMASTI PROIZVODI?


Puder u prahu prije ostalih proizvoda za lice  znači lakše blendanje PRAŠKASTIH proizvoda za lice bronzer, rumenilo ili highlighter će ljepše kliziti i neće se hvatati za masnija područja intenzivno. Ovo dakako ne vrijedi za proizvode u kremi iz istog razloga što kremasti proizvodi ne funkcioniraju na fiksiranoj podlozi.   

Ukratko kremaste nanosite prije fiksiranja puderom u prahu a praškaste poslije! Imate li novi primer koji je malo ljepljive teksture odnosno kremast, i čini vam se kako ne funkcionira? Ako vam se kist „lijepi“ i ne možete izblendati sjenilo to je zato što primer preintenzivno hvata čestice sjenila. Kako bi ste to izbjegli nanesite tanak sloj sjenila u prahu boje vaše kože ili koju nijansu svjetlije (ZAPAMTITE ono mora biti matt) a može poslužiti i puder u prahu. Sve će se odmah lakše „stopiti“.  



A ako ste pretjerali s puderom u prahu i završili ste s brašnastim licem? I za to imam savjet. Sprejevi za fiksiranje će savršeno „maknuti“ taj puderasti izgled s lica. Međutim nekada ne dovoljno. Ako imate spužvicu za nanošenje pudera najbolje jedan od beauty blendera o ebelin verziji sam pisala (OVDJE) lagano ga smočite vodom ili pošpricajte sprejem za fiksiranje  i tapkajući prijeđite preko lica. Iznenadit će vas rezultat. 

Istini za volju nitko nije savršen. Ni ja sama ne mogu nanijeti make up bez ijedne greške, ali bitno je da znate kako koji proizvod reagira kada ga nanosite kako biste uvijek imali mogućnost „popravka“. 

Ukratko moja rutina stoga teče ovako. 

puder
obrve
sjenilo
tuš
korektor
puder u prahu
maskara
rumenilo, konture i higlighter
ruž za usne

Nadam se da ste ili ponovili gradivo ili naučili koju novu sitnicu! Imate li i vi koji savjet? Slobodno ga dijelite u komentarima :)  Do idućeg puta, lijep pozdrav!

Xoxo

Vaša, Iv.  

Primjedbe

  1. Baš koristan post i detaljan post! P.S Predobro izgleda kako ti je sređen blog.. Jesi mijenjala ili mi se čini hahah? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ne čini se haha :D Baš sam ga odlučila osvježiti iza nove godine. :))

      Izbriši
  2. Slazem se sa svime, i ja to sve dosta slicno radim. Ovo sa spuzvicom i fixatorom moram isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj :D Mene to spašava često jer znam pretjerati s puderom u prahu o-o :))

      Izbriši
  3. Super savjeti. :D Zanima me, kakav ti je ovaj alverde sprej za fiksiranje? Pročitala sam nekoliko recenzija i naišla na nekako podjeljena mišljenja, pa me zanima kako tebi odgovara. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga koristim najviše u kombinaciji s pigmentima i sjenilima jer tu je odličan. Općenito za fixiranje pudera je ok. Nije mi učinio neke drastične promijene ali produži trajanje pudera bar za par sati. Odlično skida višak pudera u prahu i daje lagano dewy finish.

      Izbriši
    2. Super, hvala! Jako me obradovala i tvoja recenzija ovog spreja, super sii! :D

      Izbriši
    3. haha :D Hvala tebi, podsjetila si me da već dugo želim napisati recenziju ovog sprejića :D

      Izbriši
  4. Zato ja kad se šminkam uvijek krenem od očiju, pa tek onda lice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i ja u pravilu, osim tekućeg pudera. :) čak s nekim puderima je dobro da odstoje malo prije fixiranja :D

      Izbriši
  5. Super post :)
    Dođe mi da prestanem koristiti sjenila jer se prečesto cijela njima namažem kad ih pokušam očistiti s lica hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Haha nemoj odustajati ;) i meni se dogodilo više puta :P

      Izbriši
  6. Upravo je to i moj redoslijed nanošenja šminke, i nikako mi nije jasno kako neke cure mogu prvo nanositi sjenilo, ja ne vidim kako to izgleda na očima ako nemam puder na licu i obrve :D .. hehe

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post! Nadam se da će mnogima pomoći. Meni je rutina tu negdje s tvojom. Neki put poslije fiksiranja stavljam prvo maskaru pa konture i rumenilo, a neki put obrnuto, sveukupno ne čini mi veliku razliku.Jedino mi se desi da zaboravim obrve pa ih neki put radim na kraju, ali to je do moje senilnosti ha ha ha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D Haha meni se teško dogodi da ih zaboravim jer su baš upečatljivo nejednake pa onda žurim to "popraviti" da me ne smeta :P Inače ja zaboravljam često rumenilo i konture na dnevnoj bazi. :') Svatko ima svoju boljku.

      Izbriši
  8. Odlican post za pocetnice u sminkaju. Definitivno ima par trikova gdje se ustedi na vremeni, a i u vizualnom prikazu. Za svaku pohvalu :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Zbilja korisni savjeti! :) Puno toga se držim, no često se kod stavljanja tekućeg pudera zanesem i prođem i preko podočnjaka, a znam da dodatni slojevi naglašavaju borice :/ Moram i konačno nabaviti beauty blender da mi olakša stavljanje korektora s kojim je uvijek posebna priča xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) haha svakako te spužvice spašavaju dan, i finish je puno ljepši nego s kistovima ;)

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU