Što je u mojoj kozmetičkoj torbici? (travel edition)





Pozdrav svima! 

Nadam se da ste bili jako dobri ove godine i da vam je Sv. Nikola ostavio koju sitnicu u čizmici!  Danas vam donosim brzinski post o sadržaju moje  kozmetičke torbice kada putujem. Prošli tjedan sam posjetila svoju obitelj i odmah iskoristila povod te poslikala što sam sve nosila. A budući da ide vrijeme blagdana neki šminkoljupci od vas bi se mogli naći u mukama pakiranja tako da ću vam pokušati tu i tamo ubaciti neki savjet.
Samo da na početak stavim jedan disclamer, vjerojatno ako idete na 2-3 dana ne trebate ni pola ovoga što sam utrpala u ovu malu  torbicu, međutim ja kada sam kod kuće koristim vrijeme i da malo više uživam u šminki i eksperimentiranju tako da volim imati neki izbor čisto da se mogu igrati u ona 2 h dnevno dosade kada nemam što raditi. Ako vas i dalje zanima što sam sve spakirala bacite oko! Imajte na umu da ovaj post pokriva i nokte!

Kod putovanja obožavam plastične a pogotovo prozirne torbice poput ove. Uvijek možete lagano locirati puder i maskaru koji vam osnovno trebaju, nabaciti ih i ići dalje. Isto tako, kod putovanja se može tu i tamo dogoditi nezgoda (na žalost) tako da ako se što prolije ili potrga možete lako očistiti torbicu vodom ili čak vlažnim maramicama i vratiti stvari u nju, nema čekanja da se torbica osuši kao kod platnenih. 



Za početak, nosila sam Coverall puder ovaj put u obije nijanse jer sam planirala taj vikend raditi recenziju tako da mi je tamnija nijansa trebala zbog slikanja. Inače, nosila bi samo jedan i to onaj za koji znam da mi je najugodniji na koži i najlakši za aplikaciju. Ovo je meni najdraži dnevni puder a budući da nisam imala nikakvih noćnih izlazaka u planu, ovaj je bio sasvim dovoljan. Kada bi znala da ću morat nosit šminku u ekstremnim uvjetima svakako bi ga zamijenila s jednim jedinim Revlon Colorstayom koji čini čuda što se i prekrivanja ali i trajnosti tiče.



Kod nanošenja pudera ali i korektora i svih kremastih proizvoda najpraktičnija vam je spužvica kod pakiranja. Meni osobno treba 3-4 različita kista kada te stvari radim kistovima ali s ovim mališanom (ebelin -> recenzija) onda štedim prostor, ujedno je lakši za održavanje i, naravno, zauzima puno manje prostora pogotovo kad je suh. 



Za fiksiranje moram imati essence fixing powder jer je omiljen i često korišten i već na izmaku snaga. A uz njega nosim ovaj mini kabuki kist koji sam naručila s e-baya zapravo je iz nekakvog travel seta ali ovaj puta sam „povela“ samo njega. 




Essence shading set je bio odličan za putovanje jer inače ne nosim često rumenilo već nastojim lagano konturirati a u sebi sadrži i lagani highlighter pa sam jednim potezom riješila dvije stvari!



Vodootporna maskara i tuš su za mene pod obavezno tako da nosim uvijek vodootpornu maskaru koju koristim ovdje je to Catrice LUXURY LASHES  (recenzija) i essence liquid ink tuš za oči.


 
Mali trik kod pakiranja ako ste knap s prostorom i ne nosi vam se 6 vrsta paleta, onda ponesite nekoliko vrsta ruževa. Ja sam ponjela 3 od wet'n'wild-a jer sam trenutno u fazi kada sam luda za njima i jedan crveni od catrice-a. Ono što volim je da u žurbi nabacim minimalni make-up na očima a onda svu dramatiku ostavim na usnama a na ovaj način imam 4 opcije. 




Neizostavan u cijeloj ovoj priči je i set za obrve jer ja ih uvijek bar mrvicu popunjavam ovdje je w'n'w Ash Brown. 


Ovaj put sam ponijela Beauty Uk paletu jer sam ju htjela ostaviti doma. U stanu mi se počela gomilati ladica sa šminkom a ovu paletu jako rijetko koristim a opet ju volim da bi ju bacila. Tako da je sada doma na sigurnom kada opet budem putovala ne moram nositi drugu. Inače da sam putovala negdje posebno ova paleta bi sasvim lijepo odradila posao i pokrila i dramatične i dnevne look-ove. 



Svakako i primer se morao naći u torbici. Ovdje imam tester UD primera Eden koji koristim već mjesec dana. Na 4 testera koja sam dobila piše da je količina dovoljna za 1 tjedan upotrebe. Ja sam premašila i mjesec i pol samo jednog testera i to s redovnom uporabom. Zaista meni je dovoljna mrvica i prekrije cijeli kapak a ako slučajno previše stavim onda samo moram brisati višak. Tako da nije da traje toliko dugo jer ga štedim. 



Okoloočna kremica se isto nalazi u torbici i uz nju maleno ogledalo. 




Naravno nosim i Catrice Camouflage cream jer je moj omiljeni korektor i spašava mi dane kad mi lice stvarno loše izgleda. 



Sada su se ubacili i osnovni lakići esence dvije nijanse jedna nude i jedna tamnije smeđa te bazni lak koji često koristim i uz sve to lijepilo jer nikad ne znate kada možete imati nezgodu, strgati nokat ali i neku kutijicu od šminke, svakako jako dobro dođe. 




Zaboravila sam još spomenuti crnu kajal olovku, inače ih ne nosim ali ovdje je uletjela jer nisam bila sigurna hoću li radit neki dramatični look ili ne. 



Za kraj imamo rašpicu koja je tu opet za svaki slučaj. I kistove. Trudila sam se držati osnovnoga kista za konture u nekoliko za sjenilo jedan za nanošenje ruža te četkicu i kosi kist za obrve. 




I to je to! Ako idete na put planirajte i pakirajte se pametno! Svakako javite bez čega vi na putovanjima ne možete i stalni je  gost vaše travel kozmetičke torbice! Do idućeg puta, lijep pozdrav! 

Xoxo
 
Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Super odabir, i usput da ti javim našla sam ljepilo za nokte (konačno) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Haha baš mi je drago. ;) moj nokat još uvijek drži ;)

      Izbriši
  2. Ja nosim po dvije velike torbe! uzas. Nikako ne mogu smanjiti zvijek ako nesto ne ponesem, onda mi to i zatreba, kolekcija je narasla i pod hitno moram nesto poduzeti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam prije nosila, pa gotovo sve što sam imala. Ali kod mene je bio slučaj da kada negdje idem koristim proizvode za koje sam sigurna da volim i ne eksperimentiram puno. Tako da sam s vremenom naučila pakirati po jednu torbicu a da sam opet spremna za sve prigode. Hajde možeš se tješiti da šminke nikada dosta :P Kao ni cipela ;)

      Izbriši
  3. Volim ovakve postove što čitati, što tipkati :) Odličan izbor proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
  4. E ovo mene čeka za koji dan! Razmišljam da uzmem kozmetčki kofer i samo ga stavim u bus... hoće li me čudno gledati (idem na dvodnevno putovanje) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha :D Ma sigurno neće ;) Treba biti na sve spreman u dva dana :)))

      Izbriši
  5. I ja obično potrpam slične stvari, iako mi se često zna dogoditi da zaboravim baš taj jedan ruž koji želim, jer kako svakodnevno mijenjam torbe tako i njih nosam sa sobom i isprebacujem i više ne znam gdje mi je. Užas! :D Sad si me podsjetila da je i moj essence fixing pri kraju, ide na popis. Ne, uopće ne zaboravljam sve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha ja nemam naviku nositi ruževe sa sobom jer ih ne stavljam često pa nemam te probleme :)) A essence puder koristim već 3 pakiranje i ozbiljno razmišljam da uzmem i za zalihu jedan jer prolazim kroz njega kao luda haha :D

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU