Holly Jolly Christmas TAG: Cristmas Countdown 2#




Pozdrav svima! 

Danas je dan #2 serije postova Christmas Countdown, budući da me prije par dana draga blogokolegica i imenjakinja Ivana sa bloga A little bit of blush taggala, ovo je bilo savršeno vrijeme da  odgovorim za vas na nekoliko zanimljivih pitanja. Bez prevelikog duljenja, nadam se da ćete uživati u čitanju! 

 

      1. Kada te počne obuzimati uzbuđenje oko Božića?

1.12. kod mene znači slaganje play-liste na You Tube-u koja se vrti svaki dan :D A onda lagano krenem sa ukrašavanjem sobe i kupovinom darova. Prije toga zaista si ne dopuštam nikakve blagdanske rituale jer onda jednostavno ne mogu dočekati Božić. 





       2. Najdraži Božićni film? 

Sam u kući je klasik koji se gleda svake godine. To će vam valjda svatko reći koga pitate, međutim, nije jedini film koji volim. Ovo je još jedan koji rado mogu uvijek pogledati  The Santa Clause : 

 





3. Jesi li ikada doživjela bijeli Božić?

Jesam, ali sam bila tako mala da ga se više ni ne sjećam. Svake godine se nadam bijelom Božiću možda će jedne i biti. 

  


   4. Tvoja omiljena Božićna pjesma?

Zar može postojati jedna? Mariah Carey, All I want for Christmas, a Christmas tree je meni i seki jedna od omiljenih prošlih godina. 







5. Znaš li nabrojati imena sobova Djeda Božićnjaka?

Dancer, Dasher, Rudolph, Prancer…? Haha ne znam ali od nekud mi zvone ova imena. :D 





6. Omiljena hrana ili kolač koji se uvijek nade na tvom Božićnom stolu? 

Teško se odlučiti samo za jednu vrstu hrane ili kolača kada moja mama sjajno kuha. Ali nekako najdraži su mi oni mali šareni kada su u obliku božićnog drvca zvjezdica i slično to mi baš miriše na Božić onda. 





  7. Voliš li više poklanjati ili primati poklone?

Jednako koliko volim poklanjati volim i primati. Kod nas je već tradicija da na badnju večer razmjenjujemo poklone, da da znam da cijeli svijet čeka Božićno jutro za to ali mi smo poprilično nestrpljivi pa si to dopustimo tokom večeri. Kupovina poklona i pakiranje je za mene užitak a pogotovo osmjeh na licu ljudi koje volim. Ali naravno, i ja volim tu i tamo koju lijepu sitnicu haha.
      

 8. Navedi jedno mjesto o kojem sanjaš da ga posjetiš u vrijeme blagdana.

Pa, s obzirom da znam da nemam mogućnosti posjetiti New York za vrijeme Blagdana i ono veeeliko Božićno drvce, imam želju otići jednom ovdje bliže, u Hrvatsku u Čazmu na božićnu bajku obitelji Salaj, kolegice i ja svake godine planiramo, a nikako da se pokrenemo haha :D 



9. Što više voliš: Badnjak ili Božićno jutro?

Badnjak jer je to poseban doživljaj sve te pripreme i tradicionalna badnja večera te druženje i čekanje Božića. Obožavam to.  




10. Kada tvoja obitelj ukrašava Božićno drvce i tko ga ukrašava?

Najčešće seka i ja smo zadužene za ukrašavanje Božićnog drvca i  to je uvijek na badnjak. 






11. Voliš li više bijele lampice za bor ili šarene?

Kod mene doma se sve šareni. Recimo onda šarene! 
 
12. Bili radije živjela u kućici od medenjaka (gingerbread house) ili u radionici Djeda Božićnjaka?

Ići ću s radionicom Djeda Božićnjaka jer bi kućicu vrlo brzo pojela :P 
  





  
13. Ukratko ispričaj tradiciju svoje obitelji na Badnjak.  

Tokom jutarnjih sati najviše radimo na ukrašavanju i velikog Božićnog drvca, postavljamo jaslice, i dovršavamo sve dekoracije a onda tokom popodnevnih, mama često kuha svečanu večeru za koju se svi čuvamo a mi postavljamo stol i kriomice donosimo darove pod bor. I pravimo se ludi :P. Nakon večere preselimo se kraj drvca i onda zajedno otvaramo darove, umiremo od smijeha jer često netko dobije poklon kojem se svi lijepo nasmijemo. Poslije toga, se družimo, gledamo film i čekamo ponoć za ponoćku. 

 
14. Kad bi se mogla naći ispod imele s osobom s kojom god poželiš, tko bi to bio?
Khm khm :D Ostavit ću tu slatku tajnu za sebe. :))





 

  15. Što je na vrhu tvoga bora?

Anđelak! 



 
16. Odbrojavaš li do Božića?
 
Naravno Christmas Countdown je jučer krenuo. Jeste li već pročitali moj prvi post
 
 17. Najdraža Božićna uspomena?
 
Kada sam bila klinka strašno sam si željela kućicu s lutkicama. Onda su me roditelji iznenadili s njom ispod bora. Trebali ste vidjeti to veselje! 
 
  18. Što najviše voliš u vezi Božića?
 
To što sam sa svojom obitelji. Što su svi sretni i što je zabava zagarantirana. Koliko god da imam problema u životu, ne sjećam se Božića koji za mene nije bio sretan. 
 



I to je to! 
 
Rado bih voljela vidjeti i vaše odgovore na ova pitanja pa ih slobodno pišite u komentare, a od mojih dragih blogokolegica, tagat ću:
Ako se kome sviđa ovakav tip postova a nije još tagan pozvani ste svi, lijep pozdrav! 
Xoxo

Vaša, Iv.


Primjedbe

  1. Imamo puno sličnih odgovora, ipak je to obiteljski blagdan i tradicije se više manje svi držimo, budeš vidjela kod mene ;) opet, hvala na tagu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam tagove, i čitati i tipkati, i baš si me jako razveselila s ovim jer je ipak Božićni, i hvala ti na tome <3 Ne znam hoću li ga stići napisati, ali jel mi vjeruješ da bih pa skoro svaki tvoj odgovor mogla samo iskopirati, u toliko toga smo iste :)) Čim se približi prosinac i sve ovo čarobno doba, ista sam ova djevojčica na prvoj slici :D Također sa sekom sam uvijek kitila jelku na Badnjak, i ja imam anđelka na vrhu, šareno rulz haha, kućicu bih smazala za 5 minuta.. jedina je razlika što darove ne dam nikom da takne prije jutra :D
    Šaljem veliku pusu i nek ti Božić bude lijep i čaroban! I bijel, po mogućnosti.. iako prognoze nisu bajne, ja se još uvijek potajno nadam ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Aah :) Baš mi je drago da je tako! Mojoj nestrpljivosti kada su darovi u pitanju nema kraja ali to nam je očito obiteljska crta haha. I naravno, i ja tebi želim najljepši Božić do sada, i ipak, Božićna čuda se događaju, zar ne? :P Možda nam se i zabijeli :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU