Njega ruku i noktiju




Pozdrav svima!

Hladno vrijeme nam je stiglo, već par dana za redom nas hvata lagani minus u jutarnjim satima. Ne znam za vas ali ja po svojim rukama dosta primijetim razliku, pogotovo jer ne nosim baš rukavice ni po zimi a pogotovo ne sada. Ruke su mi nešto suše nego inače, stoga volim im posvetiti malo više pažnje. 

Danas vam donosim svoju rutinu i njegu ruku ali i noktiju. Imam duge nokte stoga njega i oblikovanje su mi izuzetno bitni. Što koristim i što bih vam svakako preporučila u ovo malo hladnije doba, pročitajte u nastavku. 

Ovu rutinu za ruke obavljam tipično oko 2-3 puta tjedno ovisno o tome koliko vremena slobodnog imam ali i koliko često mi se da mijenjati lak na noktima. To ne znači da na svakodnevnoj bazi ne koristim kreme za ruke, samo ne prolazim ovaj cijeli proces. 


Za početak, krečem sa skidanjem laka za nokte. Koristim Ebelin odstranjivač laka, ovo je plava verzija i ne znam više koja bočica koju sam kupila.  Možete ga nabaviti u dm-u po cijeni od 7-8 kuna. Ima dosta jak miris ali ne kao tipični aceton. Snažan je i bez problema skida i komplicirane višeslojne manikure. 



Nakon toga dolazi skidanje mrtve kožice, kutikule koja se prevukla preko nokta i slično. Ovaj postupak doduše ponavljam jednom tjedno jer nemam velikih problema s kožicom a s druge strane ne znam koliko je pametno grebati po površini nokta svaki drugi dan. Imam izuzetno debele i čvrste nokte prirodno no to ne znači da ću im priuštiti torturu. 

U ovom postupku koristim Essence odstranjivač kutikule kupljen u dm-u za oko 16-tak kuna. Brzo djeluje odlično omekšava i zaista pomaže. Uz njega koristim tipičan pribor za manikuru koji imam već duuugo vremena. Kupljen je u Mülleru prije dosta godina i još uvijek je kao novi.

 Koristim špatulicu za guranje kožice i dvije strugalice. Napomena, budite oprezni kada strugate lagano kožicu jer površina nokta zbog essenceovog odstranjivača može biti meka i lako se oštetiti. 



Kada završim s tim postupkom, lagano pomoću essence rašpice (dm, 13 kn) samo zagladim površinu nokta ukoliko sam negdje slučajno ogrebala nokat da sve izravnam i bude sjajno i glatko.  



Tada volim i lagano s rašpicom iz istog seta prijeći po rubovima nokta kako bih ga samo mrvicu vratila u željeni oblik. 



Ukoliko se dogodi kakva pukotina, toplo vam preporučijem essence studio nails ljepilo za nokte. Drži odlično. Meni često zna puknuti nokat na lijevom palcu jer s njim otvaram sve, tako da ovo ljepilo me spašava već danima.  Dolazi u plastičnoj bočici i ima kistić za nanošenje poput laka. S njim se može baratati potpuno uredno i imate potpunu kontrolu gdje ljepilo ide. Zaista odličan proizvod. 


Kada se i ljepilo posuši, nakon pranja ruku nanosim u obilnoj količini kremu za ruke i pričekam da se upije,  essence 24h hand protection balm mi je jedna od omiljenih upija se brzo predivno miriše ostavlja ruke savršeno glatkima. Preporučujem svakako.



I na kraju, nanosim Mr. Nail Diamond XL učvršćivač  za nokte. Radi se o laku kojeg možete nabaviti u Kozmo drogerijama po cijeni od 17 kuna. Bočica sadržava oko 8 ml proizvoda i meni uz jako čestu uporabu traje dva mjeseca. 

Ono što volim kod pakiranja je to što mogu potrošiti cijeli proizvod a da se ne sasuši a nokti mi zaista i jesu čvršći. Primijetila sam to od samog početka uporabe a efekt traje još uvijek. Ovo mi je možda jedan od najboljih koje sam koristila i odlično se ponaša kao baza za druge lakove. Jako lijepo zagladi površinu nokta i meni produžava trajnost laka na noktu. Mogla bih definitivno izdržati tjedan dana s istom bojom ako je ovaj malac ispod. 

Uzmite u obzir da i prirodno imam čvrste nokte pa je efekt vjerojatno ekstremniji nego što  bi bio kod osoba koje imaju tanke nokte, ali svakako preporučujem ako možete doći do njega da mu date šansu. Ja sam ga uzela prvi put slučajno jer nisu imali Eveline i od tada sam prošla kroz 3-4 bočice.

I to bi bilo to. Kakva je vaša rutina za noktiće i imate li nekih odličnih krema za preporučiti? Također u potrazi sam za nekim uljem za kutikule pa ako imate kakve preporuke slobodno mi pišite. 

Do idućeg puta, lijep pozdrav!

Xoxo 

Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Čitala si moj post o nelakiranju, moram se pohvaliti da ih još uvijek nisam nalakirala :o i mislim da ću morati produžiti još koji dan, ali glavno da sam kupila Essence bazu da više lakovima ne uništavam nokte. Porezala sam ih skroz i sada ih puštam relativno zdrave ispočetka, budem valjda za dva tjedna napisala post kakav je napredak i koliko sam se plana za oporavak držala kad narastu barem malo. :)
    Od krema za ruke ako ih kupujem onda biram Rosal, meni su sve super, ali tata dobiva na poslu neke žnj pa i te posluže kad štedim haha ali kako pokušavam prirodnu kozmetiku u potrazi sam za nekom kraj koje neću bankrotirati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo za nelakiranje :D Ja sumnjam da bih mogla haha :D Teško bi mi bilo gledati sve te lakiće na polici. Drago mi je zbog baze, vjerujem da će ti pomoći i ja vidim razliku između svojih noktiju nekada i danas kada redovno koristim baze. A i lak puno lakše se nanosi i sjeda na nokat kada ima nešto ispod :) Jedva čekam tvoj post iskreno a što se rosalke tiće, kada budem idući puta u dm-u malo ću pošvrljati pa pogledati :D

      Izbriši
    2. Mislila sam da će mi puno teže biti, ali čak mi nije strašno :D vjerojatno jer sam štambiljić i pločice naručila s ebaya, jedva ih čekam :D i klikam non stop po aukcijama s pločicama :ovisnica: i ne dam više od 0,50 $ hahaha
      Baš sam išla na Rosalovu stranicu i vidim da imaju potpuno neke nove kreme, opet su mijenjali dizajn i izbacili puno toga, nadam se da će bar biti još bolje ove nove :)

      Izbriši
    3. Hahaha ovo za pločice kao da sebe gledam :$ uvijek kopam što jeftinije a onda jedva čekam da dođu :') Odlično onda što se Rosala tiće. Mogla bih probati ponešto novo to me uvijek namami :))

      Izbriši
  2. Još od prošlog puta smo u potrazi za ovim ljepilom i još uvijek bez sreće :( Stvarno se nadam da ćemo ga naći jer mi zvuči super (i ja imam problema jer otvaram sve i svašta :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš šteta :( Nadam se da ćete uspjeti. Mislim da nemam nokte da ne bi znala kako otvoriti nešto :D Toliko sam već srasla s njima haha.

      Izbriši
  3. Mr. Nail nisam nikad uocila na policima, ustvari ni ne gledam baš neke druge osim Eveline zaštitnih lakova :D uvijek vjerna Eveline lakovima XD ali razmislit cu i o ovome ako ga vidim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ni ja ga nisam primjetila dok jednom nisam slučajno naletila. Ako vidiš isplati se probati :))

      Izbriši
  4. Iskreno ću reć prvo da se obično zgražan nad nekim rutinama za nokte - jebat ga al je tako. :D
    Ova tvoja mi je odlična, e nigdi nać ovaj essence "odstranjivač" zanoktica -_-
    Imamo sličnu rutinu, okey nemamo - ja san extremna što se tiče noktiju al tu smo negdi :D Ja osobno ne buffam nokte po površini, ne zaglađujem ih nikad, ne koristim metalne rašpice - ja zaglađujem sa kristalnim, one su nekako najnježnije prema mojim noktima i ako mogu izbjeć, ne ljepim nokte - osim, vjerojatno znaš i sama nažalost, onaj osjećaj kad ti duboko pukne -_-
    Al rutina ti je n_n, baš sam se opustila čitajući. Što se ulja tiče, ja svima uvik preporučan ricinusovo ulje - nema neki fensi šmensi miris niti ulala pakovanje, kupiš ga u ljekarnoj 30ml/oko 15kn, al to će ti čudo obnovit zanoktice neviđeno dobro. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam razmišljala o promjeni metalne rašpice pogotovo jer je ova već i stara i planirala sam prijeći na nešto nježnije. Probat ću ricinusovo, već sam ga imala prije ali koristila sam ga samo za kosu haha tako da bit će red kupiti još jednu bočicu :D A ljepilo je samo za pukotine kad su mi tako dugi da mi je žao odrezati :D Sada kada gledam žao mi je što nisam uključila sliku noktića ali možda će uskoro i kakva makinurica ako mi se bude dalo. Kako je zima neda mi se tušit ljude lakovima po kući pa to nekako zapostavljam zadnjih mjesec dana haha.

      Izbriši
  5. Kakav ti je essence odstranjivač kutikule? Super post! :)
    Zaprati moj blog: http://lbeautyea.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je, zaista brzo djeluje i omekša kožicu i površinu nokta da se sve može lagano sastrugati, iako, treba biti oprezan jer može se oštetiti površina nokta ako se jače zagrebe. :) Hvala ti :)

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU