Make-up Tutorial ft. October Favorites





Dragi moji! 

Iako sam veeliki post o favoritima planirala ostaviti za kraj mjeseca, došlo je do malih promjena. U kozmetičkom odjelu se nakupilo nekoliko novih a opet omiljenih stvarčica za kojima već posežem tjednima  stoga sam odlučila napraviti zaseban post za njih. I malo požuriti prije kraja mjeseca.

Budući da sam imala želju pokazati vam i svoj osnovni make-up za kojim često posežem kada imam onih 10 minuta viška ujutro, donosim vam detaljne slike make up tutorala. :D Konačno sam prilagodila osvjetljenje da to koliko toliko bude pristojno. Pišite mi kako vam se čini i nadam se da će vam se svidjeti. :D

A sada, bez prevelikog duljenja, skočimo na moje favorite! 


Za početak krenut ćemo s podlogom! 
Beauty Uk prime fx je jedan od (meni) najdražih primera koje sam imala priliku probati do sada. Tek sam ga nedavno ponovo kupila a evo i zašto! 



 Kao što možete vidjeti s fotografija, dolazi u prozirkastoj gel teksturi.  Ima taj silikonski klizeći efekt.  Iako na prvu dobijete osjećaj da će puder „plesati“ na njemu, efekt je potpuno drugačiji. Predivno zagladi kožu i pore, smanji sjaj na t-zoni ali nikako ne isušuje one kritične dijelove na licu.  Te ono najbitnije poboljšava izgled pudera i njegovu postojanost.


 Na posljetku preporučila bih ga i za masnokožce ali i za one s normalnom do suhom kožom. Ja ga nanosim prstima i kružnim pokretima. Budite sigurni da ste ga lijepo umasirali u kožu i neka odstoji oko minute prije nego krenete s aplikacijom pudera.  

Potom nanosim Catrice ALL MATT plus shine control puder.  Ovo je jedan od najnovijih pudera koje koristim u svojoj kolekciji.



Oduševio me iz mnogo različitih razloga, a budući da planiram malo detaljniju recenzijicu o njemu nešto više moći ćete čitati uskoro! 

Nakon pudera, na područje ispod očiju i na nepravilnosti, nanosim svoj zaista omiljeni proizvod a to je CATRICE  Camouflage cream. Jedan od proizvoda koji kupujem već godinama i vjerno koristim. Mojoj masnoj koži izuzetno dobro odgovara. 



 
Izblendam ga sa vlažim Ebelin blenderom o kojem sam svoje dojmove pisala ovdje




Nakon toga, slijedi popunjavanje obrva, a moju rutinu možete pročitati ovdje




Ako ste čitali koji od mojih tutoriala i prijašnjih postova znate već da  Catrice kamuflažu koristim na sve mile fore i načine. Pa tako kao i podlogu za sjenila.



Nakon toga nanosim sjenila iz palette Catrice Chocolates nudes. Ova paleta je savršena za dnevne lookove, pola nijnsi je potpuno mat a ovdje ih koristim da bi kreirala lagane sjene i prijelaze te dala dimenziju očima.


 
Najsvjetliju nijansu nanosim na cijeli kapak a potom tamnijom prelazim lagano konture kako se vidi sa slika.  Te na unutrašnji kut oka nanosim prvo po redu bijelo shimmerasto sjenilo. 


Matt najsvjetlija nijansa preko cijelog kapka.

Fluffy blending kist (e-bay)

Druga po redu matt nijansa. Za pregib oka.

Essence- blending kist.

Essence kistić za nanošenje sjenila ispod oka.


Shimerasta najsvjetlija nijansa za kut oka.

E-bay precizni kistić

O ovoj paleti imam također napisanu recenziju (ovdje) a nedavno sam i surađivala s dragom Milom s Chocoholic Logic bloga i izvukla maksimum iz ove paletice kreirajući jedan jači look  koristeći sjenila iz već spomenute palete. 

U danima kada želim se malo više potruditi oko šminke, nanosim tuš. Najviše volim essence liquid ink jer je jednostavno beskrajno postojan a moje okice često plaću zbog vjetra i hladnoće. 




Nakon toga uvijem trepavice, a potom nanosim novu maskaru od CATRICEA – Luxury lashes. Koristim ju nekoliko dana ali mi se izuzetno sviđa prirodni ali opet puni efekt koji ova maskara ostavlja na mojim trepavicama, detaljnu recenziju možete očekivati uskoro :D 





Ovdje možete vidjeti konačni rezultat što se očiju tiče. 




Essence shading powder obožavam,  a možete me vidjeti da ga koristim u svom postu o konturiranju. 



  
Volim ga iz razloga što je lagan za nanošenje i doslovno u minuti  mogu lijepo istaknuti prirodne konture i vratiti licu dimenziju. 


Potom,  zaista minimalno nanosim Essence all about matt fixing powder koji koristim već zasita dugo.  Minimalno kažem, zato što Catrice puder daje savršeno prirodni efekt  ovo je samo „za svaki slučaj“. 







I za kraj! Na usne nanosim Clinique chubby stick  u nijansi 07 super strawberry. Savršena lagana boja za jesen. Izuzetno je postojan i jako hidratantan! 





I to je to. Moj dnevni make up je gotov. Iako se za neke ovo može činiti mnogo, meni ova rutina ne pada teško, uspijem to zgotoviti u manje od 10-tak minuta. A budući da mi je šminkanje uživancija, volim kada imam tih 10-15 minuta ujutro za sebe. Odmah ostatak dana prođe lakše. 

 I zakraj pogled na favorite na hrpici :) 


I srčeko od mene :)


Nadam se da ste uživali i do idućeg puta, lijep pozdaav! 

Xoxo

Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Odličan tutorial, divna si <3
    Nedavno sam otvorila blog pa ako želiš svrati do menw
    Ivinsvet.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan post!

    Moram si kupiti ovaj puder!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Baš danas razmišljam i planiram ga malo istestirati i napisati pokoju rečenicu i za njega posebno! ;)

      Izbriši
  3. Kako si lepa! Imas predivne oci! Svidja mi se tutorijal, pregrst slika. Dobro je sto koristis sve drogerijske proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaa :) Za sada studentski budžet dopušta korištenje samo pristupačnijih proizvoda, iako cijena u nekim slučajevima, ne mora značiti nužno i kvalitetu :) Tako da mislim da ću ostat vječna pobornica pristupačne kozmetike :D

      Izbriši
  4. jako mi se sviđa ovaj make up...ova prva podloga me baš zainteresirala...i odlično si sve objasnila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Drago mi je da je jasno i da ti se sviđa :)

      Izbriši
  5. Odlican post <3

    http://asja91.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  6. odličan makeup look za svaki dan (y) baš sam nedavno uzela ovaj tuš od essencea i predobar mi je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaa :D O daa tuš je predobar, pogotovo za cijenu koju platiš za njega :D

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU