Nailart basics #1: Stamping



Pozdrav svima!

Nokti su moja strast već duže vrijeme, a pohod u jednu od drogerija nikada ne prolazi bez kojeg lakića u mojoj košarici. Duge i njegovane nokte imam od prvog razreda srednje a uvijek sam uživala u lakiranju i ukrašavanju. Štambilj za nokte je jedna od tehnika koje sam tek nedavno otkrila i s kojom tek mogu reći da učim raditi :D 


Bez obzira što sam relativno „nova“  uživam u tome, jednostavno je,  trebate samo malo mašte i možete postići zaista sjajne rezultate uz malo vježbe i mirne ruke.  Ako ste jedna od onih koje ne mogu nacrtati kistićem ništa na noktima ovo je odlična alternativa za vas jer možete dobiti zaista detaljne dizajne na noktima s minimumom uloženog truda. 

U ovom postu ću vam pokazati kako postići najjednostavniji štambilj na noktima. Budući da ne želim više duljiti, uživajte u procesu !
 
Za početak, priprema nokta je izuzetno bitna, ali to je nešto što se podrazumijeva kod svake manikure. Za pripremu trebati će vam: običan odstranjivač laka za nokte, rašpica i alat za uklanjanje naslaga pod noktom i kremica za ruke kako bi omekšala kožu. 


Bitno je ne preskočiti hidrataciju područja oko nokta jer kada radite sliku preko cijelog nokta dobar dio završi na vašoj koži, lak ćete puno lakše otkloniti pomoću kistića s kože koja je hidratizirana nego s suhe kože koja upije lak.  


Na slici ispod možete vidjeti oblik nokta koji sam željela postići za ovu manikuru. 


Kao bazu koristila sam Mr. Nail Diamond XL Force, učvrščivać a kao podlogu za dizajn jedan od ovih starijih Golden Rose lakova od kojeg na žalost ne mogu pronaći nijansu. Radi se o tamnijoj crvenoj boji koja pomalo vuče na one smeđe tonove. 


Na fotografijama ispod možete vidjeti kako to izgleda na noktu.
Bazni lak

Golden Rose lak

Nakon toga slijedi priprema alata za izradu štambilja, kao prvo : očistite pločicu i štambilj te karticu kojom stružete lak s pločice.  Ovdje koristim essence štambilj, pločicu koja je naručena davno s e-baya  ako pronađem link na jednu sličnu linkati ću na kraju posta, i običnu kraticu. Koristim staru osobnu jer ju je nemoguće uništiti lakom i acetonom. Možete uzeti što god da vam je pri ruci, a one tipične strugalice koje dobijete u pakiranjima sa štambiljem, toplo preporučujem da zaobiđete jer ćete s njima oštetiti pločicu.  Lak koji koristim za izradu štambilja je essence nail art u boji 001 stamp me! White. Ovi lakovi su najpogodniji jer su rađeni posebno za ovu namjenu i imaju izuzetnu pigmentaciju stoga dizajn bude izražen i kvalitetan.



Sam proces izrade štambilja teče na slijedeći način, prvo nanosite lak po dužini slike kako je prikazano.

Potom pločicom prevlačite lak preko ostatka slike tako da sve brazdice budu popunjene lakom.

I prenosite sliku na štambilj.


Na mom štambilju je slika ispala loše jer mi je trebalo puno vremena za slikanje fotografija. Preporučujem da zaista pokušate taj dio od struganja laka na pločici do nanošenja na nokat biti što brži kako bi se slika u potpunosti prenijela na nokat.

Sliku ćete najlakše nanijeti ako štambilj pritisnete direktno na nokat ili laganim pokretom valjanja. Ja osobno ne volim ovu drugu tehniku jer mi se nekada zna pomaći i upropastiti dizajn. Moguće je da će vam ostati dio slike na području oko nokta, tada lagano umočite kistić u odstranjivač i pobrišite sav višak. 


Za kraj obavezno nanesite prozirni lak za efekt kakav želite. Ja koristim obični prozirni od Colleena. A ovaj korak ne preskačite jer ako ne „zatvorite“ dizajn s lakom  slika će jednostavno nakon nekog vremena spasti s nokta. 


Ovdje je završni rezultat :

 Ovo je prvi u nizu postova Nailart basics. Namjeravam napraviti seriju postova o jednostavnim nailart trikovima. Tako da ako vas zanima svratite i ubuduće. 
Kao što sam obećala link pločice korištene u postu: (ovjde)
Do slijedećeg puta, lijep pozdrav…

Xoxo
Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Super si ovo napravila, prelijepo mi je kada vidim da neko upražnjava svoje slobodno vrijeme na ovako kreativan način!
    http://lafdiary.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Ako stvarno voliš pečatiranje, ja bi ti savjetovala da investiraš u neko bolji pečat koji bi ti ravnomjerno dizao uzorke bez iskrivljavanja...
    Evo kako dobro ovaj uzorak može izgledati - http://little-things-by-mala-palccica.blogspot.hr/2015/08/golden-rose-rich-color-74-born-pretty.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) U ovome sam još nova ali svakako će s vremenom doći i na red bolja oprema ;)

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN