Usporedna RECENZIJA: EVELINE & BYPHASSE gelovi za umivanje lica




Već neko vrijeme razmišljam o tome trebam li napisati ovaj post ili ne iz razloga što su oba proizvoda o kojima pišem do kraja potrošena i fotografije su umalo reći koma zbog istrošenih ambalaža. Međutim, tko vam može reći bolje dojmove od nekog tko je potrošio određeni proizvod do zadnje kapi i koristio ga sustavno duži period. Upravo zato ovo će možda biti post sa slikama praznih proizvoda ali pun dojmova :D Stoga, možemo krenuti!

Prva od ove dvije umivalice mi je bila EVELINE  Mattifaying Facial Wash GEL  iz linije SkinCare360. Ovo je matirajući gel za umivanje lica koji obećava:  čišćenje pora, matiranje, hidrataciju, umirivanje nadraženosti i osvježenje. Namijenjena je masnoj i mješovitoj koži.  


Aktivni sastojci koje sadrži su: ekstrakt zelenog čaja,  hamamelis, ekstrakt brusnica, vitamini E i F kompleksa, D-panthenol i allantion. 

Ovo su relativno novi proizvodi na našem tržištu a budući da sam bila  u fazi potrage dobrog gela za umivanje s obzirom na stanje moje kože tada, sve što obećava ovaj proizvod me nagovorilo da ga kupim. Slobodno mogu reći da mi je ova umivalica uz korištenje AOK kreme za lice RECENZIJA, preporodila kožu.

Naime imala sam velikih problema s nadraženim ožiljcima i tek nastalim aknama i nekako dugo vremena se to za mene vrtjelo u krug. Koristila sam proizvode na bazi salicilne kiseline koji su mi itekako isušili pa i sustavnim korištenjem dodatno stanjili i upropastili kožu. S obzirom da je stanje bilo u tom stadiju da me koža lica boljela na dodir, tražila sam nešto što će biti blago. I odluka je pala upravo na ovaj proizvod zbog svega što obećava.  Već prvih nekoliko korištenja osjetila sam promjenu utoliko da nisam osjećala bol, isušenost, a kroz tjedan dana se povuklo i crvenilo i većina nadraženosti.

 Ne mogu reći da mi je ovaj proizvod magično maknuo akne s lica ali svakako sam uvjerena da je pomogao uvelike smanjiti kaos koji sam tada imala i pomoći u čišćenju kože. Uskoro sa počela i sa korištenjem AOK kreme koja je dodatno još pomogla stanju moje kože i na kraju počela sam manje-više paziti i regulirati prehranu tako da danas su mi problemi s aknama svedeni na minimum iako ih još uvijek tu i tamo imam.

Što se moje preporuke tiče svakako ju imate za ovaj proizvod.  Učinkovit je blag i ugodan. Za cijenu od 30 kuna dobit ćete 200 ml proizvoda koje morate potrošiti  roku od 6 mjeseci od prvog otvaranja.  


Jedina negativna strana EVELINE umivalice je to što je ne drži svaki dm. Upravo iz tog razloga iduća koju sam probala je bila BYPHASSE  Purifying cleansing gel. Ovo je pH neutralan gel za umivanje lica koji sadrži hamamelis i vitamin e kao i EVELINE i prilagođena je svim tipovima kože. Količina i cijena su slične kao i kod EVELINE umivalice, s tim da ovaj gel sadrži i salicilnu kiselinu. Na prvu moram reći da sam bila uvjerena da ju uopće nema u sastavu jer tokom korištenja prvih nekoliko tjedana nije mi isušivao kožu. 

Ovo je dakako blag gel, ali ukoliko se ostavi malo duže na koži, svakako će postići taj efekt laganog zatezanja kože nakon umivanja. Meni je i dalje ova umivalica bila čisto solidna. Nije mi izazivala iritacije iako ne bih ju mogla usporediti s EVELINE umivalicom koja je mom tipu kože i problemima koje sam tada imala izuzetno dobro odgovarala. 

Rekla bih da ukoliko imate stvarno osjetljivu kožu  ipak odaberete EVELINE  čisto zbog toga što je puno blaža a i sastojci koje sadržava su puno kvalitetniji i blaži za kožu. 

Što se tiče ponovne kupovine, EVELINE  je definitivno na redu za ponovno korištenje, dok BYPHASSE će biti u pričuvi kao malo „agresivnija“ verzija. 

Kakva su vaša iskustva s ovim proizvodima ako ste probali i kojem biste dali prednost? 

Do idućeg puta, lijep pozdrav!
Xoxo
Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Bas sam prije par dana trazila u dm-u ovaj eveline gel jer sam procitala nekoliko pozitivih recenzija no u mom dm-u ga nazalost nema. Ima samo roza verzija. A Byphasse sam skoro potrosila, imam jos mrvicu. Jako mi se svidio i svakako bi ga kupila ponovno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam i roza verziju koja je super za jako suhu kožu, meni je koža poslije nje bila toliko mekana da ponekad sam znala i zaboraviti nanijeti kremu. Ali imam problema s masnom t zonom tako da zelena mi je puno bolja. :))

      Izbriši
  2. Trenutno koristim Byphasse i odličan mi je, puno bolji od Baleinog koji mi je dosta isušivao kožu :) A ovaj Evelinov nisam uoće doživljavala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da a Eveline je i teško naletiti kad ga uopće ne drže u svakom dm-u što je šteta. :)

      Izbriši
  3. Vjerujem da cu, nakon ove recnezije, probati eveline. Bas si trazim nesto blago za svaki dan, moji su preparati dosta agresivni, pa bih probala s necim laksim, da vidim kako ce koza reagirati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako onda daj šansu Eveline :) Mislim da ako si u sličnoj situaciji kao što sam ja bila bi mogao odlično odgovarati, bar kao privremena promijena.

      Izbriši
  4. Mislim da se najbolje recenzije mogu napisati tek kada neki duži period koristiš taj proizvod. Meni osobno ove prazne ambalaže nisu nikakav minus, već veliki plus jer smatram da je tvoja recenija dobro potkrijepljena. :) Svakako ću isprobati Eveline Mattifaying Facial Wash čim potrošim trenutne umivalice, mislim da će zasigurno odgovarati mojem tipu kože. Hvala na korisnoj recenziji. :) Karmen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa slažemo se onda :) Baš mi je drago da je korisna :))

      Izbriši
  5. Vidiš meni je ovaj BYPHASSE "mala beba" u odnosu na umivalice koje inače koristim i koje su puno jače.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je svakako istina. Ni ja nisam opće bila svjesna da je u sastavu salicilna kiselina, dok nisam isla čitati inače mi lice odmah reagira na nju. U svakom slučaju iznenađujuće blag gel :)

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU