Sve što trebate znati o tušu za oči.




Tuš je ponekada jedan od najvećih izazova kod nanošenja makeup-a. Ako vam se često po glavi motaju pitanja poput;  koju vrstu odabrati, postoji li opće više vrsta tuša i koja je razlika, ovo je post za vas i bez previše zavlačenja bacimo se na posao!


Za početak, govorit ću o pet vrsta proizvoda s kojima možete napraviti tuš  na oku. Ovo su proizvodi koje ja koristim kada želim izvući tuš a mijenjam vrstu proizvoda ovisno o tome kakav rezultat želim postići. 


Look by Bipa kozmetika ima dobar izbor kajal olovki svih vrsta a meni je najdraža upravo ova u nijansi midnight dust. Radi se o običnoj olovci koju se mora zašiljiti a formula joj je izuzetno pigmentirana, kremasta, postojana i s njom se može zaista puno. Pretežno ju koristim unutar oka na donjem kapku ali s ovim proizvodom možete savršeno odraditi i tuš na očima, odnosno ono poznato „krilo“. Kada je olovka dobro zašiljena to možete direktno s njom ili pak koristeći kosi kistić (zeleni s fotografije) koji će pokupiti malo proizvoda i olakšati aplikaciju. Neko vrijeme ovo je bio jedini način na koji sam radila tuš. I bit će odličan za djevojke koje žele uštedjeti a nemaju potrebu za ekstremno vodootpornim proizvodima.




Razlog zašto imam još jednu olovku u ovom postu je taj što nije istina da samo super kremaste olovke se mogu koristiti na očima. Avonova olovka za oči je savršen primjer.  Radi se o nešto tvrđoj olovci na sistem odvrtanja koju ne možete pokupiti kistićem   a direktno iz olovke ne daje previše preciznu primjenu. Bez obzira na ovo prethodno,  i dalje je po meni najlakši  način „lažiranja“ tuša. U ovom slučaju nanesem malo olovke blizu vanjskog kuta oka na rub do trepavica i pomoću kratkog gustog kistića razvučem lagano proizvod prema van kreirajući izgled krila. Za ovo ne treba prevelika preciznost a eventualne nejednakosti možete popraviti pomoću korektora. Završni rezultat je meki izblendani tuš a intenzitet lako možete regulirati dodavanjem olovke.



Meni jedan od najdražih proizvoda je upravo tekući tuš a ja koristim essence Liquid Ink. Dolazi u plastičnoj tubici na odvrtanje s kistićem koji  zahtjeva mirnu ruku i puno vaše preciznosti, ali s njim uz vježbu možete postići tanku liniju i to vrlo brzo bez popravljanja. Ovaj tuš je matt vodootporan i izuzetno dobro pigmentiran.




Ako ste početnica ipak bi vam preporučila tuš u gelu. Moj je kupljen u Mulleru a kistić koji koristim uz njega je od essencea.  Proizvod će trajati jako dugo ako se pravilno brinete o njemu. Općenito ovakve proizvode pokupim obilno na kist i višak ostavim na ruci s koje uzimam malo po malo dok ocrtavam tuš, ovaj tip je najlakši jer imate  najviše kontrole nad kistom. Ja kada sam učila stavljati tuš radila sam to upravo s gel verzijom. Debljinu crte možete regulirati kako vam paše kao i duljinu krila. I jednako je povoljan za manipuliranje oblika kao i tekući tuš samo daje malo više stabilnosti i ne zahtjeva toliku preciznost.





Na kraju je tuš u flomasteru-olovci koji ima onaj spužvasti aplikator, osobno ni najmanje ne volim ovakve proizvode jer traju kriminalno kratko, svega nekoliko aplikacija, isuše se prebrzo, nisu precizni … gornja 4 izbora su i više nego dovoljna da pronađete savršenu metodu za sebe.  Moja verzija je od essence-a i od samog početka tuš nije bio nešto spektakularno kada spojite moju općenitu odbojnost prema ovoj vrsti i loš proizvod dobijete ovakav rezultat: 





I to je to. Nadam se da sam bar malo pomogla i ohrabrila vas da i vi pokušate ako još niste. A za sve vas koji tuš rado koristite, koja metoda vam je najdraža? Imate li neku posebnu?
Do idućeg puta, lijep pozdrav!
Xoxo
Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. essence liquid ink waterproof - the one & only :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja volim na najviše gel linere,zbog toga što volim tuš nanositi četkicom..tako see naučila...Essence waterproof ink je odličan jer se ne preslikava ali ga teško nanosim s njegovom četkicom...ma sve je stvar navike

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, cista navika ja sam npr izbjegavala essence INK bas jer nisam bila vješta a tim kistićem kao s kosim kistom ali uz vježbu se navikne i sad mi je cak brze nego tuš u gelu haha :)

      Izbriši
  3. Definitivno u gelu, odvikla sam se od svih drugih. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem :D Jendom kad se navučeš teško je prijeći na nešto drugo :D

      Izbriši
  4. Definitivno najdraži su mi oni u gelu. S njima sam najbrža :) Kod ovih sa spužvastim aplikatoro tzv. flomasteri koliko sam imala prilike primjetiti vrlo je bitna kvaliteta. Ovi od Essenca su jako kratkog vijeka i lošije pigmentacije dok sam sa avonovim zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da postoji puno boljih u flomasteru samo nekako meni u ruci ne leže najsretnije :/ tako da se bez obzira na to ne volimo haha :D

      Izbriši
  5. Meni je klasični tekući tuš najjednostavniji i najbolji, Eveline Celebrites mi je super, trenutno imamm neki Bourjois koji isto nije loš ali je malo drugačiji kistić. Ostalo ništa ne znam tako dobro koristiti, tj. gel nisam niti probala, ne djeluje mi toliko jednostavno nanošenje makar svi pričate da je lako haha :) možda jednog dana isprobam

    OdgovoriIzbriši
  6. Za sve postoji prvi put :D Ali ako si se navikla na klasični tekući onda mislim da bi ovo ispraksala u par pokušaja već :D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU