Make-up: Kako oblikovati obrve (za izrazito svijetlu put i kosu)


Obrve su okvir lica. Ponekada kada sam u velikoj žurbi prije odaberem nakon laganog sloja pudera nanijeti malo pudera za obrve nego li maskare.  One zaista uokviruju bilo kakav make-up look bez obzira radilo se o najprirodnijoj dnevnoj varijanti ili intenzivnom smokey-eyeu. 

Moja put je jako svijetla, neutralnog sam podtona i imam prirodno plavu kosu. Kosa tokom cijele godine mijenja svoju boju međutim uvijek u korijenu vuče na pepeljasto plave nijanse. Upravo iz tog razloga obrve nastojim popuniti što neutralnijim puderima u prahu.  Za početak vam donosim proizvode koje koristim, kako oblikujem obrve te na kraju kako ih popunjavam.

Imam podosta konkretne obrve iako se radi o svijetlim dlačicama stoga ovoj metodi pribjegavam kako bi popunila sitne nedostatke i ujednačila obrve s obzirom da su mi potpuno različite. Preferiram malo tamnije obrve jer mislim da više dolaze do izražaja i bolje uokviruju moje lice nego li svjetlije. Stoga možemo krenuti.




Proizvodi koje koristim:

CATRICE olovka ( koristim samo četkicu jer sam izgubila staru - ova nijansa mi nikako ne odgovara i pretopla je za mene) nijansa 030Brow-n-eyed Peas

Pinceta

Škarice

Essence, kosi kist i mono sjenilo u nijansi 17 no cream no sugar - savršena hladna nijansa 

Catrice kamuflaža i kist(e-bay)

Gel za obrve (essence)

A u nastavku možete vidjeti kako to izgleda u procesu.

OBLIKOVANJE:

Laganim pokretima četkice pročešljam obrve kako bi vidjela prirodni oblik. A potom ih lagano začešljam prema gore. Pincetom počupam sitne dlakice (napomena: dlakice je lakše čupati ukoliko imate pudera na kapcima). Zatim još jednim češljanjem obrve podignem u potpunosti gore i nastojim pomoću škarica odrezati dlačice koje su preduge.  I ovdje smo gotovi s oblikovanjem slika 6. je konačni rezultat mojih prirodnih oblikovanih obrva.


POPUNJAVANJE: 

Uz pomoć kosog kistića popunim donju liniju obrva te s onim što je ostalo na njemu popunjavam ostatak, gornju liniju i sredinu. Zatim se koncentriram na popunjavanje laganim pritiscima kista početnog dijela obrva s donje i gornje strane i potom pomoću četkice laganim cik-cak pokretima izblendam taj početni prijelaz da izgleda što prirodnije.

Za kraj s kamuflažom počistim eventualne nejednake prijelaze i nanesem gel za obrve. Slika 12 je završni rezultat.

Obrve su malo punije i tamnije nego li prirodne a na ovaj način ih dosta izjednačim tako da mi lice izgleda simetrično.

Nadam se da vam se svidio ovaj kratki tutorial i da ste možda ponešto naučili iz njega. Kako kod vas teče rutina za obrve? Popunjavate ih na dnevnoj bazi ili samo za posebne prilike? Pišite mi slobodno!

Do idućeg puta, lijep pozdrav!

xoxo

Vaša, Iv.

Primjedbe

  1. Divan način sredivanja obrva. :) Bas mi je drago kad se nade jos neka osoba koja kombinira catrice camouflage u svim mogucim nacinima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) haha bome ne znam u kojem postu je nema :) uvijek pronađem novu namijenu ;)

      Izbriši
  2. Svaka čast na obrvama draga. Moja rutina je takva da sam lijena, ali lijena do boli :D Kad ih treba srediti i počupkati ko' da me na vješanje vode :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha hvala :) a meni je to manje više prešlo u naviku pa tu i tamo kad vidim koju čupnem na brzaka tako da nije veliki šok što se boli tiće. ;)

      Izbriši
    2. O draga, nije problem u boli, ni ne osjetim ja to :) Lijenost, eeee to je problem :D

      Izbriši
    3. Ahaa haha :)) nisam to gledala s te strane :')

      Izbriši

Objavi komentar

   

Preporučeno

RECENZIJA: ZIAJA –goat's milk MASKA ZA KOSU

RECENZIJA: MANZARA – Haljine 2017 - NewIN